Yarım asır gazetecilik yapan çınara vefa gecesi düzenlendi

Gümüşhane’de 55 yıldır köşe yazarlığı yapan ve 47 yıldır Kuşakkaya Gazetesi'nin yayın yönetmenliğini yürüten Gazeteci-Yazar Turan Tuğlu için vefa gecesi düzenlendi.Gümüşhane Kültür Sanat Kulübü Derneği tarafından organize edilen...

Google Haberlere Abone ol
Yarım asır gazetecilik yapan çınara vefa gecesi düzenlendi

Gümüşhane’de 55 yıldır köşe yazarlığı yapan ve 47 yıldır Kuşakkaya Gazetesi'nin yayın yönetmenliğini yürüten Gazeteci-Yazar Turan Tuğlu için vefa gecesi düzenlendi.

Gümüşhane Kültür Sanat Kulübü Derneği tarafından organize edilen ve Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa, Vali Dr. Yusuf Mayda, Milletvekili Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tuğlu’nun hayatını anlatan kısa film gösterisiyle başlayan programda konuşan Dernek Başkanı Necati Yılmaz, insanların hayatta iken onure edilmesi gerektiğini belirtti. Turan Tuğlu’nun 55 yıldır yazdığını, 47 yıldır gazetecilik yaptığını, evinde 6 bin kitaplık kütüphanesiyle, zengin ve dinç hafızasıyla Gümüşhane’nin yakın tarihinin canlı tanığı olduğunu söyledi.

Dernek yönetim kurulu üyesi Şahin Kazancı ve ekibinin söylediği türkülerin ardından sahneye davet edilen Turan Tuğlu, hayatından kesitler ve hatıralarını anlattı.

Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ve Edebiyat Öğretmeni Talat Ülker'in Tuğlu ile ilgili anı ve düşüncelerini paylaştığı gecede konuşan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, “İnsanları seviyorsanız bunu ifade edin” tavsiyesinde bulundu. Vali Mayda, Tuğlu’nun kibar, nezaketi, vakarlığıyla dikkat çeken bir şahsiyet olduğunu kaydederek,“Turan Tuğlu, şehrin akil insanlarındandır. Benim de sıklıkla görüşlerine danıştığım birisidir. Yedi veren gibidir Turan Tuğlu. Gümüşhane’nin altın gibi insanlarındandır. Bu özelliğinin yeni nesillere de sirayet etmesi en büyük dileğimdir.” dedi.

Program, Turan Tuğlu’ya plaket verilmesiyle sona erdi.

CİHAN

Yorumlar