Yargılandığı 7 duruşmada hiç konuşmayan sanığa müebbet hapis

Kemerburgaz’da inşaat bekçiliği yapan 60 yaşındaki Mehmet Çelik’i döverek öldürdükten sonra, kaldığı inşaat odasında yaktığı, daha sonra yatağının altına gömdüğü iddia edilen ve yargılandığı 7 duruşmadır hiç konuşmayan...

Google Haberlere Abone ol
Yargılandığı 7 duruşmada hiç konuşmayan sanığa müebbet hapis

Kemerburgaz’da inşaat bekçiliği yapan 60 yaşındaki Mehmet Çelik’i döverek öldürdükten sonra, kaldığı inşaat odasında yaktığı, daha sonra yatağının altına gömdüğü iddia edilen ve yargılandığı 7 duruşmadır hiç konuşmayan Hilmi Özdemir'e, müebbet hapis cezası verildi.

İstanbul 4. Ağır Ceza mahkemesinde görülen cinayet davasının karar duruşmasına tutuklu sanık Hilmi Özdemir, ile öldürdüğü iddia edilen Mehmet Çelik'in kardeşi Cafer Çelik ve taraf avukatları katıldı. Davanın bugün görülen 7'nci duruşmasında 'Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme' suçundan yargılanan sanık daha önceki duruşmalarda olduğu gibi yine hiç konuşmadı.

Daha önceki celselerde Adli Tıp Kurumu'ndan alınan raporlarda akli dengesi yerinde olduğu saptanan sanık Özdemir, mahkeme başkanının "Mala zarar vermek ve adam yaralamak suçlarından da sabıkan varmış haberin var değil mi?" diye sorması üzerine sanık Özdemir sadece başıyla onaylayarak cevap verdi. Hiç konuşmadığı ve sadece başını öne doğru sallayarak evet, ya da sağa sola sallayarak hayır anlamına gelen mimikler kullanması üzerine mahkeme başkanı tutanağa "Sanık başını sağa sola çevirerek ya da aşağı yukarı sallayarak cevap verdi." şeklinde yazdırdı.

Karar görüşmesi için duruşmaya verilen ara sırasında avukatı, sanık Özdemir ile görüşmeye gittiğinde kendisi ile de hiç konuşmadığını söyledi. Avukatı, uyuşturucu ve alkol bağımlısı olduğu iddia edilen Özdemir'in, mahkemede daha önceki celselerde de hiç konuşmadığını, sadece kafasını sallamakla yetindiğini ifade etti.

Karar açıklanırken mübaşirin uyarılarına rağmen ayağa da kalkmayan Özdemir, 'Kasten adam öldürmek' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Öldürülen Mehmet Çelik'in kardeşi Cafer Çelik, verilen cezayı duyunca ağlayarak mahkeme heyetine teşekkür etti.

Kemerburgaz'da bir inşaatta bekçilik yapan 60 yaşındaki Mehmet Çelik’ten maaşını çekip işe gittikten sonra haber alınamaması üzerine Çelik’in ailesi emniyete başvurdu. Ailenin şikayeti üzerine Çelik'in bekçi olarak çalıştığı inşaatta araştırma yapan Cinayet Büro Amirliği’ne bağlı dedektifler Çelik’in cesedini bodrum katında kaldığı odada yatağının altında gömülmüş olarak buldu.

Sanık Hilmi Özdemir'in, Mehmet Çelik’i öldürdükten sonra inşaatta bulunan evrakların bir kısmını odada yaktığı, bir kısmını da Çelik'in cesedi ile gömdüğü iddia ediliyor. Odaya iki çuval çimento taşıyıp, cesedin üstünü tamamen kapatmak istediği de iddialar arasında yer alıyor.

Öldürülen Öztürk'ün kardeşi Cafer Öztürk’ün, aynı inşaatta çalışan ve Mehmet Çelik’le husumeti bulunan Hilmi Özdemir’den şikayetçi olması üzerine Özdemir gözaltına alınmıştı. Özdemir Emniyetteki ifadesinde, "Ben öldürmedim. Bana vasiyette bulunmuştu. 'Beni ölü bulursanız, bulduğunuz yere gömün' demişti. Ben de gömerek vasiyetini yerine getirdim." ifadesini kullanmıştı. Bu ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderilen Özdemir, yaklaşık 2 yıldır tutuklu yargılanıyordu. CİHAN

Yorumlar