Yardım kuruluşu WEFA, Avusturya’daki bürosunu hizmete açtı

Almanya merkezli olarak Avrupa’da teşkilatlanan ve yetmişten fazla ülkeye yardımlar ulaştıran yardım derneği WEFA, Avusturya’daki bürosunu da törenle hizmete açtı.

Google Haberlere Abone ol
Yardım kuruluşu WEFA, Avusturya’daki bürosunu hizmete açtı

Almanya merkezli olarak Avrupa’da teşkilatlanan ve yetmişten fazla ülkeye yardımlar ulaştıran yardım derneği WEFA, Avusturya’daki bürosunu da törenle hizmete açtı. Törene davet edilen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yoğun programlarından dolayı katılamayınca mesaj gönderdi. Bozdağ’ın mesajını gene programa davetli olduğu halde gelemeyen Ak Parti Milletvekili Metin Külünk telefonla bağlanarak okudu. Külünk’ün okuduğu mesajda Bakan Bozdağ Türkiye’deki yoğun programından dolayı katılamadığını ifade ederek WEFA’nın tüm yetkililerini ve emektarlarını kutladı.

Bozdağ mesajında, törene katılmayı çok istediği halde Türkiye'de yaşanan son siyasi gelişmeler nedeniyle katılamadığını belirterek, "Ruhen ve yüreğimizle yanınızdayız. İnsani yardım gibi kutsal bir görevi ifa ettiği için de WEFA'nın tüm yetkililerini ve kuruluşunda emeği geçenleri kutluyorum." ifadesini kullandı.

Programın açılışında bir konuşma yapan Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Hasan Göğüş de Türk halkının insani yardımlar konusunda tarihi ve kültüründen kaynaklanan güçlü bir geleneğe sahip olduğunu söyledi. Göğüş, göreve başladıktan sonra ilk kez sivil bir toplum kurumunun programına katıldığını ifade ederek WEFA’ya başarılı ve hayırlı hizmetler diledi. Büyükelçi Göğüş, Türkiye’nin BM tarafından en çok uluslararası yardımda bulunan ülke sıralamasında “yükselen bağışçı“ sıfatıyla övüldüğünü ifade ederek Türkiye’nin özellikle son zamanlarda Suriye’ye yaptığı yardımları hatırlattı. Büyükelçi Göğüş, Türkiye’nin Suriyelilere yaptığı yardımlarda iki milyarı doları aşan bir harcama yaptığını ifade etti.

Açılış törenine Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Hasan Göğüş’ün yanı sıra Başkonsolos Kaan Atay ile Din Hizmetleri Müşaviri Fatih Karadaş'ın, Avusturya İslam Cemaati Başkanı Dr. Fuat Sanaç ile Avusturya'daki Türk toplumunun ileri gelenleri katıldı. Programda Avusturya temsilciliğini Hasan Yetiş’in yaptığı WEFA tarafından önde gelen konuklara hediye takdim edildi. CİHAN

Yorumlar