Yardım kuruluşları Suriye için uluslararası tanıtım yaptı

Savaş mağduru Suriyelilere yardım için bir çatı altında toplanan yardım kuruluşları, ‘Sana İhtiyacım Var’ kampanyasının uluslararası boyutta tanıtımını yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Yardım kuruluşları Suriye için uluslararası tanıtım yaptı

Savaş mağduru Suriyelilere yardım için bir çatı altında toplanan yardım kuruluşları, ‘Sana İhtiyacım Var’ kampanyasının uluslararası boyutta tanıtımını yaptı. Farklı ülkelere canlı bağlantının yapıldığı toplantıda, yurt dışı temsilcileri, ellerinden gelen yardımı yapacaklarını söyledi.

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) koordinasyonu ve AFAD’ın kurumsal desteğiyle Suriye’ye yardım için başlatılan ‘Sana İhtiyacım Var’ kampanyasının uluslararası tanıtım toplantısı yapıldı. Eyüp’teki Bahariye Mevlevihanesi’nde yapılan toplantıda, kampanyaya destek veren Türk Kızılayı, Diyanet Vakfı, Kimse Yok Mu, Sadakataşı, Cansuyu, Rabia Platformu, Uluslararası Doktorlar Birliği, Deniz Feneri, Şifa Platformu, İHH, Memur-Sen, İsra ve İyilik Derneği gibi birçok kuruluşunun temsilcileri yer aldı.

Toplantıda, kampanyaya destek veren Malezya, Endonezya, Pakistan, Lübnan, Amerika, Fransa, Belçika, Libya, Güney Afrika ve Yemen’deki temsilcilere canlı bağlantılar yapıldı. Yurt dışı STK ve yardım kuruluşu temsilcileri, canlı bağlantıda Suriye’deki durumu kınayarak, ellerinden gelen destekleri vereceklerini söyledi.

Yardım kampanyasına katılmak isteyen vatandaşların, sanaihtiyacımvar.org sitesinden ya da kampanyaya katılan yardım kuruluşlarının internet sitesinde yer alan SMS numarası veya bağış hesap numarası ile yardımda bulunabileceği belirtildi.

İDSB Genel Sekreteri Ali Kurt da, “Bu insanların gıdadan barınmaya, giyimden ilaca ihtiyacı var. Açlıktan ve soğuktan çocuklar, bakımsızlıktan yaşlılar, yaralılar, anneler babalar ölüyor. Aslında duyarsız insanların gözü önünde insanlık ölüyor. Suriyeli kardeşlerimiz çaresizlik içinde kıvranıyorlar. Bir bombardımanda bütün mal varlığını kaybeden insanlar, ertesi gün ekmek kuyruğunda sıraya giriyor. Uluslararası toplum maalesef bu durumu sadece seyrediyor. Cenevre 2 görüşmeleri de sonuçsuz kaldı. BM , AGİT, İslam İşbirliği Teşkilatı gibi uluslararası kuruluşlar, devrik açıklamalar dışında hiçbir varlık gösteremiyorlar. Bırakınız savaşı durdurmayı, insani yardım konusunda bile kayda değer bir faaliyet görünmüyor.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar