Yarbay Mehmet Alkan ilk kez konuştu

Beytüşşebap’ta şehit düşen Yüzbaşı Ali Alkan’ın abisi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan’ın isyanı Ankara’da Jandarma Genel Komutanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından masaya yatırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Yarbay Mehmet Alkan ilk kez konuştu


Yarbay Alkan’ın açıklamaları, kendisi Jandarma olmasına karşın Okullar Komutanlığı’nda görev yaptığından, TSK disiplin yönetmeliğine göre değerlendirilecek. Bu arada Yarbay Mehmet Alkan da ilk defa konuştu ve hakkındaki eleştiriler için ''Hepsini Allah'a havale ediyorum. Başka ne diyeyim?" dedi.
Yarbay Alkan, şehit kardeşi Yüzbaşı Alkan’ın cenaze töreninde tabuta sarılarak isyan etmişti. Alkan, “Bunun katili kim? Düne kadar çözüm diyenler, ne oldu da sonradan savaş diyor” demişti, ‘şehit olmak istiyorum’ açıklaması yapan Enerji Bakanı Taner Yıldız’a da “Saraylarda 30 korumayla gezip, zırhlı arabalara binip ‘şehit olmak istiyorum’ diye birşey yok. Git o zaman, oraya git” diye seslenmişti.
JANDARMA’NIN SORUMLULUĞUNDA
İl İdaresi Kanunu’nda yapılan değişiklik nedeniyle Jandarma Teşkilatı’ndaki işlemler İçişleri Bakanlığı’na bağlanmıştı. Bu nedenle Yarbay Alkan konusunda gözler Jandarma Genel Komutanlığı’na ve İçişleri Bakanlığı’na çevrildi. İki kurum yöneticileri durumu masaya yatırdılar ve Yarbay Mehmet Alkan’ın Okullar Komutanlığı’nda, asayişle ilgili olmayan bir görevde olması nedeniyle disiplin soruşturması yapılacaksa Jandarma Genel Komutanlığı’nda yapılması gerektiği tespiti yapıldı.
BAKAN ÖZTÜRK: ŞEHİT YAKINI AMA
Yarbay Alkan’ın açıklamalarını Hürriyet’e değerlendiren İçişleri Bakanı Sebahatti Öztürk, “Kendisine şehit yakını gözüyle bakmak lazım. O gözle bakınca da anlıyorum. Ancak, üniformalı birinin siyasetle ilgili bu tür açıklamalar yapması da doğru değil” dedi. Bakan Öztürk Ankara dışında olduğu için Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi ile görüşmediklerini, ancak hem jandarma teşkilatının hem İçişleri’nin yetkililerinin konuyu araştırdığını ifade etti. Jandarma yetkilileri de Orgeneral Mendi Ankara’ya döndükten sonra konunun inceleneceği bilgisini paylaştılar. -Hürriyet-

Yorumlar