Yaralı bulunan toy kuşu tedavi altına alındı

Muş’ta Berce Beraberce Tarımı Geliştiren İşletmeler'e ait arazide yaralı bir toy kuşu bulundu. Nesli tükenmek üzere olduğu için koruma altına alınan toy kuşunu işletme personeli Berce Beraberce Tarımı Geliştiren İşletmeler'e ait misafirhaneye...

Google Haberlere Abone ol
Yaralı bulunan toy kuşu tedavi altına alındı

Muş’ta Berce Beraberce Tarımı Geliştiren İşletmeler'e ait arazide yaralı bir toy kuşu bulundu. Nesli tükenmek üzere olduğu için koruma altına alınan toy kuşunu işletme personeli Berce Beraberce Tarımı Geliştiren İşletmeler'e ait misafirhaneye getirip Doğa ve Milli Parklar Muş Şube Müdürlüğü’ne haber verdi. Gelen ekipler, kuşu bir kafese koyup veterinere götürdü.

İşletmelerinde yaralı bir şekilde bulunan toy kuşu için jandarma ve diğer yetkilileri bilgilendirdiklerini belirten Berce Beraberce Tarımı Geliştiren İşletme Müdürü Burhan Çam, arazilerinde yaban hayvan sayısının çok olduğunu, bu nedenle yetkili kurumlardan sadece yardım istediklerini söyledi. Çam, “Çalışanlarımız arazide yaralı toy kuşu bulup bize haber verdiler. Biz de Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’ne haber verdik. Onlar geldi, şimdi gerekeni yapıyorlar. Tekrar araziye salacağız inşallah.” dedi.

İşletmede doğal yaşamı korumak için modern tarımcılık yaparak hayvanlara zarar vermediklerini kaydeden İşletme Müdürü Burhan Çam, “Bunları da biz elimizden geldiği kadar kendi işletmemiz içerisinde, dışarıdaki tehditlere karşı korumaya çalışıyoruz. Özellikle dışarıdan gelen avcılardan dolayı zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz. İnşallah bunların çoğalmasına hep beraber katkı sunacağız.” diye konuştu.

Toy kuşlarının koruma altında olduğunu avlanmasının yasak olduğunu vurgulayan Doğa ve Milli Parklar Muş Şube Müdürlüğü’nde görevli Orman Mühendisi Evren Göral ise tedavi edilmesinden sonra doğaya tekrar bırakılacağını söyledi. Kuşun kanadından yaralı olduğunu ifade eden Evren Göral, “Muş Orman ve Su İşleri olarak aldığımız bir ihbarda bir toy kuşunun yaralı olduğunu öğrendik. Toy kuşları koruma altında olduğunu ve avlanmasının yasak olduğunu belirtmek isteriz. Bu hayvanımızın küçük bir yarası var. Şimdi anlaşmalı olduğumuz veterinere götüreceğiz. Yapılan araştırmada yavrularının olduğunu da gördük arazide. Tekrar doğal ortamına salacağız.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar