Yaptığı maket evlerle öğrencilere burs veriyor

Yozgat’ta bir vatandaş, hobi olarak başladığı maket evlerden kazandıklarıyla öğrencilere burs veriyor. Yerköy ilçesinde yaşayan Adem Güneş, 16 yıldır maket ev yaparak buradan elde edilen gelirin tamamını ihtiyaç sahibi öğrencilere burs...

Google Haberlere Abone ol
Yaptığı maket evlerle öğrencilere burs veriyor

Yozgat’ta bir vatandaş, hobi olarak başladığı maket evlerden kazandıklarıyla öğrencilere burs veriyor. Yerköy ilçesinde yaşayan Adem Güneş, 16 yıldır maket ev yaparak buradan elde edilen gelirin tamamını ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olarak verdiğini belirtti.

Kendisinin ekonomik anlamda herhangi bir sıkıntısının olmadığını, hobi olarak başladığı maket ev yapımında kendisini geliştirerek binlerce ev yaparak öğrenciler okuttuğunu söyleyen Güneş, “İnsanlar hayatta ancak sevdikleri işlerde başarılı olurlar. Ben 16 yıldır maketten ev yaparak ihtiyaç sahibi öğrencilere katkı sağlamaya çalışıyorum. İlk başladığım yıllarda bir evi ancak bir haftada yapabiliyordum, fakat şimdi sabah başladığım bir evi öğleye bitirebiliyorum. Maketten yaptığım evler kermeslere, kırtasiyelere ve düzenlenen farklı etkinliklerin stantlarında yer alarak satışa sunuluyor. Buradan elde edilen gelirin tamamı öğrencilere burs olarak veriliyor.” dedi.

Meclis'te düzenlenen bir etkinlikte, Yozgat’tan kendisinin yaptığı maket evlerin açılan stantta sergilediğini anlatan Güneş, "TBMM'de düzenlenen bir etkinliğe ben de katıldım ve orada açılan stantta yaptığım maket evler sergilenmişti. Özellikle devlet büyüklerimizin dikkatini çekmesi ve ilgilenmeleri beni daha fazla mutlu etmişti. Türk toplumunun yapısında paylaşma duygusu vardır. Bizi diğer toplumlardan ayıran en büyük özelliğimiz de bu aile yapımızın, akraba bağlarımızın kuvvetli olmasıdır. Bu çerçevede ben de topluma yararlı, özellikle okuyan nesilimize katkı sağlamak adına böyle maket ev yaparak faydalı olmaya çalışıyorum. İnsanlarımızın da paylaşma adına, yardımda bulunmaları adına bu gibi ya da farklı alanlarda birbirlerine yardımcı olmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar