Yapımcı Erol Köse, hakaret davasından beraat etti

Konuk olduğu programda Şahan Gökbakar hakkında hakaret içerikli konuşma yaptığı iddiasıyla yargılanan yapımcı Erol Köse beraat etti.

Google Haberlere Abone ol
Yapımcı Erol Köse, hakaret davasından beraat etti

Konuk olduğu programda Şahan Gökbakar hakkında hakaret içerikli konuşma yaptığı iddiasıyla yargılanan yapımcı Erol Köse beraat etti. Sanık Köse'nin, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yayınlanan programda, Gökbakar hakkında 'askere gitmediği, vergi ödememek için teknesine Amerikan bayrağı çektiği ve Amerikalı gibi görünmek istediği' iddia ediliyordu.

İstanbul 37. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen hakaret davasının duruşmasında sanık Erol Köse hazır bulunurken, şikayetçi Şahan Gökbakar katılmadı. Hakaret suçundan 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapsi istenen Erol Köse, hakkındaki suçlamayı kabul etmediğini söyledi. Söz konusu programda yorumcu olarak bulunduğunu belirten Köse, programda konuştukları görüntüleri de kendisinin hazırlamadığını söyledi. Köse, sadece görüntüler üzerine yorum yaptığını söyledi. Şikayetçi Gökbakar'ın daha önce verdiği bir röportajında 'Askere gitmemek için zayıflamıyorum' şeklinde beyanda bulunduğunu hatırlatan Erol Köse, "Kendisi rapçiler gibi giyinmektedir. Teknesinde Amerikan bayrağı bulunmaktadır. Ben bunları nazara alarak kendisinin özentili davrandığını söyledim. Ayrıca şikayetçiyle aramızda husumet vardır. Benim hakkımda şikayette bulunmuştur. Bu davadan beraat ettim. Gündemde kalmak için hakkımda şikayette bulunduğunu düşünüyorum. Beraatımı istiyorum." diye konuştu.

Birçok bakan ve milletvekili az vergi vermek için teknelerine Amerikan bayrağı çektiği yönünde beyanları bulunduğunu da belirten Köse, "Şikayetçinin teknesinde de Amerikan bayrağı çekilidir. Ben kendisine hakarette bulunmadım. Sadece eleştiri hakkımı kullandım." dedi.

Köse'nin avukatı da "Müvekkilim 'Recep İvedik'ten para kazanıp Amerikalı gibi özenti yaşamaya çalışıyor' şeklinde beyanda bulunmuştur. Yukarıdaki beyanın bu şekilde anlaşılmasını talep ediyorum." diye konuştu.

Şahan Gökbakar'ın avukatı da "Sanığın savunmalarını kabul etmiyoruz. Sanık sürekli olarak 'Teknesine Amerikan bayrağı çekerek vergi vermiyor.' şeklinde beyanda bulunuyor. Ayrıca kilosuyla askere gitmesine engel olan rahatsızlığıyla ilgili rencide edici beyanlarda bulunmaktadır. Bu davranışları devam etmektedir. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz." dedi.

Hakim, sanığın üzerine atılı suçu işlediği sabit olmadığı gerekçesiyle beraatına hükmetti.

Erol Köse katıldığı bir televizyon programında, "Şahan Gökbakar bu ülkede askere gitmemiş, vergiyi az ödemek için teknesine Amerikan bayrağı çeken, Türk gibi gözükmektense Amerikan rapçileri gibi gözükmeye çalışan ama buna rağmen bütün parasını Recep İvedik'ten kazanıp Amerikalı gibi özenti yaşamaya çalışan bir arkadaşımızdır." dediği gerekçesiyle hakaret suçundan 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyordu. CİHAN

Yorumlar