Yapılan hakaretlere dayanamayan işadamı AK Parti üyeliğinden istifa etti

AK Parti Kahramanmaraş üyesi iş adamı Hüseyin Aslan partisinden istifa etme kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
Yapılan hakaretlere dayanamayan işadamı AK Parti üyeliğinden istifa etti

AK Parti Kahramanmaraş üyesi iş adamı Hüseyin Aslan partisinden istifa etme kararı aldı. Aslan, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası hizmet hareketine yönelik başlatılan karalama kampanyasını gerekçe göstererek üyesi olduğu AK Parti Kahramanmaraş il teşkilatından istifa etti.

Partinin kuruluşundan bu güne kendinin ve ailesinin hep AK Parti'nin yanında yer aldığını hatırlatan Aslan, “Bir tarafta, çıkar ilişkisi gözetmeksizin gönülden desteklediğimiz AK Parti, diğer tarafta da bir büyüğümüz var. Yurt dışına gittiğimizde biz bu insanların yaptıklarını gördük. En ufak bir hatalarını görsek samimiyetlerinden şüphe duyardık ama görmedik. 17 Aralık sonrası bizim bir tercih yapmamız gerekti. Hizmet Hareketi'nin içerisinde yer alan çocuklarımız televizyonda haberleri izlediklerinde hakaretlerden alınıyordu. İlk zamanlar bunların geçeceğini, kırıcı üslubun düzeleceğini ümit ettik. Son olarak ‘sülükten de daha kötüler’ denince kararımızı verdik. Yapılan hakaretler bizi çok üzüyor. 28 Şubat döneminde bile seviye bu kadar düşmemişti. Partiler, seçimler, başkanlıklar gelip geçicidir. Dostluklar baki kalır, hepimiz aynı yolda yürüyen insanlarız yarın birbirimizin yüzüne bakamayacak şekilde sözler sarf etmemeliyiz.” diye konuştu.

Dünya lideri diye tanımlanan bir Başbakanın meydanlarda vatandaşına boykot çağrısında bulunmasını da hayretle karşıladığını ifade eden Aslan şöyle konuştu: “Sıradan bir vatandaş olarak Güneydoğuda adım adım Kürt devleti kuruluyor. 30 bin insanın katili olarak bilinenlere örgüt denilmiyor ama her gün hayatında kimsenin hakkını ihlal etmemiş insanlara örgüt üyesi yaftasının vurulmasını hazmedemiyoruz. O nedenle yapılan hakaretlere, iftiralara bir tepki olarak üyesi bulunduğum AK Parti'den dilekçemi vererek istifa ettim.”

Hüseyin Aslan, partilerin aday belirleme sürecinde Ekinözü ilçe belediye başkanlığı için AK Parti'den Belediye başkan aday adayı da olmuştu. CİHAN

Yorumlar