Yapıcıoğlu: Karalama, hırsızlığı, yolsuzluğu dilimize dolamıyoruz

Muş’ta miting düzenleyen Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partilerinin yeni olduğunu belirterek, “Biz kimseyi karalama, hırsızlığını, yolsuzluğunu dilimize dolamıyoruz.

Google Haberlere Abone ol
Yapıcıoğlu: Karalama, hırsızlığı, yolsuzluğu dilimize dolamıyoruz

Muş’ta miting düzenleyen Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partilerinin yeni olduğunu belirterek, “Biz kimseyi karalama, hırsızlığını, yolsuzluğunu dilimize dolamıyoruz. Biz sadece fiili tarif ediyoruz, o fiili kim yapmış zaten sizler biliyorsunuz.” dedi.

Hür Dava Partisi (Hüda Par) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Muş’ta miting düzenledi. Belediye meydanında düzenlenen mitinge yoğun ilgi gösterildi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan mitingde tekbirler çekilerek sloganlar atıldı. Dürüst, gerçek adalet sloganıyla yola çıktıklarını belirten Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, siyasette kullanılan üslupların iyi olmadığını belirterek, “Kardeşlerim aramızda hiçbir fark yoktur. Yola çıktığımızda dürüst siyaset, gerçek adalet sloganıyla bismillah dedik yola çıktık. Biz insanımızı, memleketimizi gerçek anlamda hürriyet ile tanıştıralım. Bize göre gerçek anlamda hürriyet, nefsin hevesine esir olmak değil. Birileri, kendisi gibi beşer olmak, yemek yeme zorunda, uyumak zorunda olan, ömrünü bir beşeri büyütüp ona tapınmak onun peşinden gitmek hür olmak değildir. Hür olmak Allah’a hakiki manada kul olmaktır. Hürriyet ancak böyle mümkündür. İnanıyoruz ki kim Allah’a kulluk etmezse, tapınacak başka şeyler bulacaktır. Birileri onu kendisine kul ve köle edecektir. Partimiz yenidir. Henüz 15.5 ay oldu ama bu dava insanlık tarihi kadar eski bir davadır. Bütün peygamberler, hakiki manada hürriyeti insanlara dağıtmak için çalışmışlardır. Biz de insanları hürleştirme davasının son bir halkası olarak yola çıktık, siyasi sahaya çıktık.” diye konuştu.

“TEMİZ İNSANLARIN SİYASETE GİRMESİ LAZIM”

“Siyasete girmeden önce yüz yıldır sürekli tekrarlanan Müslümanları uyuşturan bir hikaye var.” diye ifade eden Hüda Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu, şunları söyledi: “Diyorlar ki siyaset kirlidir. Müslüman bundan uzak durmalıdır. Evet, kısmen haklılık payları var. Mevcut siyaset gerçekten çok temiz değildi. Neden böyleydi? Çünkü hep temiz insanlara, Allah korkusu olan insanlara sürekli denildi uzak durun siyasetten. Memleketin en kirli adamları, siyasetin içine girip yalnız kalınca siyaset büsbütün kirlendi. Biz siyasete girerken dedik ki Allah’ın izniyle biz siyasete yeni bir soluk getireceğiz. Temiz insanları alarak siyaseti temizleyeceğiz. Bir aydır yaklaşık siyasetçiler meydanda. Biz kimseyi karalama, hırsızlığını, yolsuzluğunu dilimize dolamıyoruz. Biz sadece fiili tarif ediyoruz, o fiili kim yapmış zaten sizler biliyorsunuz. Biz kapı kapı dolaşıp, ev ev dolaşıp kendimizi anlatacağız dedik. Biz yaklaşık 5 aydır meydanlardayız, davamızı, kendimizi anlatıyoruz. Biz bir şey daha söyledik. Dedik ki diğer siyasi partilerden farkımız var. Onlar seçim dönemlerinde propaganda yapıyorlar. Biz Müslümanız. Müslümanca hareket etmek boynumuzun borcudur. Biz asla ve asla yalan söylemeyeceğiz. Yerine getiremeyeceğiz sözü vermeyeceğiz. Partimizin menfaatlerini milletin, memleketin menfaatleri üzerinde görmeyeceğiz. Her eve arkadaşlarımız girip davamızı anlattılar. Memleketin gidişatının iyi olmadığını anlattılar. Dedik ki insanlara gittiğinizde eğer size kalbini ve oyunu verecekse, yani ikisinden bir tanesini verecekse siz kalplere talip olun ama ikisini de vermelerini istiyoruz. Bu güzel milletin karşısında, çirkin bir üslupla siyaset yapmak doğru değildir. Kardeşlerim kapı kapı dolaşarak gönülleri kazandılar. Biz inanıyoruz ki bu temiz kadrolara, bu hür kadrolara gösterilen teveccüh sandığa yansırsa, 31 Mart güneşi Hüda Par’ın güneşi memleketin üzerine doğacaktır.”
CİHAN

Yorumlar