Yapay boşaltım sistemi yapılan sokak köpeği iyileşti, sokağa döndü

Sakarya’da hayvansever bir vatandaşın acı içinde bulduğu sokak köpeğinin kanser olan üreme organı ve boşaltım sistemi ameliyatla alındı.

Google Haberlere Abone ol
Yapay boşaltım sistemi yapılan sokak köpeği iyileşti, sokağa döndü

Sakarya’da hayvansever bir vatandaşın acı içinde bulduğu sokak köpeğinin kanser olan üreme organı ve boşaltım sistemi ameliyatla alındı. Yapay boşaltım sistemi ile sağlığına kavuşan köpek, yeniden doğal yaşam alanına bırakıldı.

Sakarya Veteriner Odası Başkanı Veteriner Hekim Mustafa Yıldız, bir hayvanseverin, Şeker Mahallesi’nde rastladığı bağırsakları dışarı taşmış ve acı çeken bir sokak köpek gördüğünü ve tedavi ettirmek için kliniğe getirdiğini söyledi. Yaptıkları muayenede köpeğin üreme organı ve boşaltım sisteminin tümörle kaplı olduğunu gördüklerini ifade eden Ylıdız, “Kanserli tümörleri 3 saat süren bir operasyonla temizledik. Köpeğin üreme organı ve boşaltım sistemini de çıkarmak zorunda kaldık. Köpeğin hayatını sürdürebilmesi ve dışkısını çıkarabilmesi için yapay bir boşaltım sistemi yaptık. Bu tür ameliyatlar ender olarak yapılıyor.” bilgisini verdi.

Yıldız, 10 gün sonra köpeğin tamamen sağlığına kavuştuğunu ve kanun gereği yeniden doğal yaşam alanına bırakıldığını dile getirdi. Yıldız, ”Eğer kanserli alan alınmasaydı, köpek kısa sürede telef olacaktı. Şimdi normal yaşantısını sürdürebilecek. Getirilen köpek sokağa yeniden bırakıldı. Duyarlı vatandaşa teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar