Yanlış tercihin önüne geçmek isteyen İşkur, okul rehberliklerine el attı

Türkiye İş Kurumu (İşkur) öğrencilerin meslek seçimlerine yardımcı olmak için yürüttüğü okul buluşmalarına bir yenisini ekledi.

Google Haberlere Abone ol
Yanlış tercihin önüne geçmek isteyen İşkur, okul rehberliklerine el attı

Türkiye İş Kurumu (İşkur) öğrencilerin meslek seçimlerine yardımcı olmak için yürüttüğü okul buluşmalarına bir yenisini ekledi. İşkur Meslek Danışmanları okul okul gezerek öğrencilerin okul seçimlerine yardımcı olmak için teknik bilgi veriyor.

Kars İşkur'da görevli Meslek Danışmanı Ali Haydar Kolik kurumlarınca 'Mesleki Bilgilendirme Danışmanlık Komisyonu' altında, her yıl 2 defa toplantı düzenlendiğini açıkladı. Bu toplantıların geçen yıl ki ayağında meslek seçimi ile ilgili 11 ve 12. sınıflara eğitim verilmesinin kararının alındığını bu yıl yapılan toplantıda ise okul ve lise seçiminde öğrencilere yardımcı olunmasının kararının alındığını bu çerçevede 'Okul Seçimi' konferansları verdiklerini belirtti.

Bu çalışmada öğrenci ve okulların rehberlik öğretmenlerinden olumlu dönüşler aldıklarını ifade eden Kolik, "Faaliyetler öncesinde bizler rehber hocalarımızın bu işin uzmanları olduklarını dile getirmiştik, fakat kendilerinin bizden ricası, 'Farklı bir kurumdan ve ağızdan okul seçiminin öneminin anlatılması daha etkili oluyor.' olmuştu. Dolayısıyla biz bilinçlendirme ve farkındalık oluşturma adına çalışmalarımızı okul okul gezerek yürütüyoruz." dedi.

Sultan Alparslan Koleji Rehberlik Öğretmeni Hacer Çelik ise nisan ayında tercih yapacak öğrencileri için farklı kişiler üzerinden okulların tanıtımının yapılmasının etkili olacağını düşündüklerini söyledi.

8. sınıf öğrencisi Baran Gökçek, merak ettikleri okullar ve liseler hakkında bilgiler aldıklarını, hedefinin ise ilk olarak fen lisesi olarak kafasında şekillendiği ifade etti. Bir diğer öğrenci Emre Bozkurt Açıkol'da 8. sınıf öğrencisi olduğunu, İşkur programı öncesi kafasında harp okulu olduğunu bu fikrinin daha netleştiğini kaydetti. CİHAN

Yorumlar