'Yanıcı maddelerden yapılmış oyuncaklardan uzak durun'

PAL Oyuncak Ürün Müdürü Murat Üstünbaş, ailelere sağlıklı oyuncak seçim yapmaları konusunda uyardı.

Google Haberlere Abone ol
'Yanıcı maddelerden yapılmış oyuncaklardan uzak durun'

PAL Oyuncak Ürün Müdürü Murat Üstünbaş, ailelere sağlıklı oyuncak seçim yapmaları konusunda uyardı. Üstünbaş, "Oyuncak seçiminde sağlık ve güven birbirini tamamlayan iki önemli başlık. İkisinde dikkat etmek gerekiyor. Oyuncak alırken yanıcı, parlayıcı, kötü kokan ve zehirleme riski taşıyan malzemelerden yapılmış oyuncaklardan uzak durun." tavsiyesinde bulundu.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Murat Üstünbaş, oyuncakların ağır metal ve zararlı kimyasallar içermemesine özen gösterilmesi gerektiğini kaydetti. Çocukların oyuncakları ağız ve parmakla tanıma çabaları ile sık karşılaşıldığını aktaran Üstünbaş, "Çocuğunuzu, oyuncak parçalarının neden olduğu yutma, nefes borusuna kaçma, parmak ve uzuv sıkışması gibi olumsuz durumlara karşı koruyun. Oyuncaklar, sert, kesici ve kırılabilen malzemelerden kaynaklanan yaralanmalara neden olabilirler. Bu durumla karşılaşmamak için oyuncakların güvenlik standartlarına uyup uymadıklarını kontrol edin." ifadelerini kullandı.

Oyuncak içindeki pillerin uzun süre bekleyince içindeki kimyasalların akabildiğine dikkat çeken Üstünbaş, "Çocuğunuzun pillerle temasa geçmemesi ve açık elektrik kablolarına ulaşmaması için oyuncaklardaki pil ve elektrik kabloları bağlantılarının gizlenmiş olmasına dikkat edin." dedi. Çocukların yaş grubuna uygun olan oyuncakları seçilmesinin de önemli olduğunu vurgulayan PAL Oyuncak Ürün Müdürü, "Yaş gurubuna göre seçilen oyuncakların çocuğunuzun fiziksel, duygusal ve zihinsel gelişimini destekleyeceğini unutmayın. Ölme ve öldürme kavramlarını normalleştiren oyuncak, silah başta olmak üzere çocuklar üzerinde kötü etki bırakabilecek ve şiddet unsuru taşıyan tüm oyuncaklardan uzak durun. Hafızayı güçlendiren oyun ve oyuncaklar ile çocuğunuzun zihinsel gelişimini destekleyin." şeklinde konuştu.

Satın alınan oyuncakların çocuğun matematiksel, bağlantısal düşünme ve problem çözme becerilerine katkı sağlamasının önemli olduğunu aktaran Üstünbaş, şunları dile getirdi:

"Doğru oyuncaklar ile oynayan çocuklarının zihinsel becerilerinin daha hızlı geliştirdiğini unutmayın. Hafızayı geliştiren oyun ve oyuncaklar ile çocuğunuzun bilgiyi kopyalama, transfer etme ve uzun-kısa süreli hafıza becerisini geliştirin. Grup halinde oynanan oyunlar ile çoğunuzun, yenme-yenilme kavramlarının yanı sıra birlikte hareket etme, paylaşma ve sosyal iletişim yeteneğini de geliştirin. Müzikli oyuncaklar ile onu hem eğlendirin hem de öğrenme becerisini geliştirin.
Oyuncaklarda müziğin eğiticiliğinden yararlanın. Müzikli oyuncaklar yardımıyla çocuğun uzun el becerisi geliştirin ve hayal gücünün sınırlarını keşfetmesine yardımcı olun. Eğitici oyuncaklar çocukların ruhsal, zihinsel, bedensel, gelişimine katkı sunmaktır. Bu bilinçle oyuncak seçin, AB oyuncak güvenliği ve çocuk sağlığı kriterlerine uygun olmayan oyun ve oyuncakları çocuklarınızdan uzak tutun."
CİHAN

Yorumlar