Yangınlara ilk müdahale için orman köylerine 50 su tankeri dağıtıldı

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, orman yangınlarında ilk müdahalenin yapılması için alınan 50 su tankeri düzenlenen törenle köy muhtarlarına teslim edildi.

Google Haberlere Abone ol
Yangınlara ilk müdahale için orman köylerine 50 su tankeri dağıtıldı

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, orman yangınlarında ilk müdahalenin yapılması için alınan 50 su tankeri düzenlenen törenle köy muhtarlarına teslim edildi. Balıkesir Valiliği ve İl Özel İdaresi tarafından alınan çok amaçlı su tankeri orman yangınlarına ilk müdahale için kullanılacak. 2,5 ton su kapasiteli tankerlerin 100 metrelik hortumuyla bir arazözün yapabildiği tüm işleri yapabiliyor.

Balıkesir Valiliği ve İl Özel İdaresi ve Orman Bölge Müdürlüğü tarafından alınan çok amaçlı 50 adet su tankeri dağıtıldı. Tankerlerin, öncelikle orman yangınlarına ilk müdahale için kullanılması planlanıyor. 2009 yılından bugüne kadar dağıtılan toplam 214 tanker, orman yangını söndürme dışında park, bahçe ve mahsul sulama, yol sulama ve temizleme, içme suyu taşıma temininde kullanılacak.

Yangın Yönetim Merkezinde düzenlenen törene Vali Ahmet Turhan, Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Emniyet Müdürü Feridun Boz, Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Deniz, daire müdürleri, İl Genel Meclisi üyeleri ve köy muhtarları katıldı.

Törende konuşan Vali Turhan, muhtarların, su tankerlerini yangınların dışında da kullanabileceğini bildirdi. Yangın söndürme tankerlerinin orman yangınlarında ilk müdahale konusunda çok önemli olduğunu belirten Vali Turhan, "Muhtarlarımıza bugün 50 adet su tankerini teslim edeceğiz. Ormanlarımızın korunması ve yangınların önlenmesinde kırsal alanda önemli rol oynayacaktır." dedi.

Ülkemiz ve Balıkesir açısından ormanın önemine değinen Vali Ahmet Turhan, mevcut ormanların iyi korunması gerektiğine dikkat çekerek, "Güzel bir hizmet. Özel İdare'nin son finalinin bu şekilde olması bizleri mutlu etti. Bölgemiz yangın da orman açısından birinci öncelikli yer. Bu şehrin yaşanabilir olmasının sebebi yüzde 47'sinin orman alanlarıyla kaplı olmasıdır. Yangında ilk müdahale ve önleme çok önemli. Bu tankerlerin yangınla mücadelede çok önemli yeri olacak. Muhtarlarımız bunları düğün, hayır gibi her türlü işlerde kullansın. Kapalı yerlerde paslanmasını istemiyoruz." diye konuştu.

Konuşmanın ardından su tankerleri çalıştırılarak köy muhtarlarına teslim edildi. Görevliler tankerin teknik özellikleri ve nasıl kullanılacağı ile ilgili muhtarlara kısa bir eğitim de verdi.


CİHAN

Yorumlar