Yangının ardından aileler huzurevine akın etti

İzmir’in Çiğli ilçesinde, iki kişinin hayatını kaybettiği ve 27 kişinin yaralandığı huzurevi yangınının ardından yaşlı yakınları buraya akın etti.

Google Haberlere Abone ol
Yangının ardından aileler huzurevine akın etti

İzmir’in Çiğli ilçesinde, iki kişinin hayatını kaybettiği ve 27 kişinin yaralandığı huzurevi yangınının ardından yaşlı yakınları buraya akın etti. İlk belirlemelere göre yapgının elektrik kontağından çıktığı açıklandı. Hayatını kaybeden emekli astsubay Tahsin Erten’in yaklaşık aydır huzurevinde kaldığı, daha önce de kendi evinde bir kaza geçirip vücudunu yaktığı ve GATA’da tedavi gördüğü öğrenildi.

6783 Sokak'ta bulunan huzurevinde, dün saat 22.00 sıralarında yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Görevliler, yaşlıları binadan çıkarmak için uğraşırken dumandan etkilenenlere ilk müdahale, olay yerine gelen cankurtaranlarda yapıldı. Hastaneye kaldırılan yaşlılardan Erten ile SSK emeklisi 91 yaşındaki Ali Bereket kurtarılamadı. Dumandan etkilenen 25 yaşlı ve iki itfaiye eri ise çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Yaşlalıran yakınları huzurevine akın etti. Annesi Sebahat İşleyen’in yaralandığını öğrenen Tülin Eroğlu, “Gece telefon aldık yangın var diye, annemizi hastanede bulduk. İkinci katta kalıyordu annem, ölenler birinci kattaymış. Annemin durumu iyi. Hastaneden çıktı, başka bir huzurevine naklettik.” dedi. Saat 21.30 sıralarında gürültü duyduklarını ve koşarak geldiklerini söyleyen Ferhat Sarı ise, “Zaten yangın başlamıştı. Camları falan kırdık, yangın söndürme tüplerini sıktık. İtfaiye geldi, hep beraber katlara çıktık. İçeridekileri sırtımızda taşıdık. Odaların kapıları kapalıymış, dumanlar oralara fazla girmemiş. Altta yatan iki kişi ölmüş. Çıkış sebebinin elektrik olduğunu öğrendik.” diye konuştu. Mahalle sakinlerinden Gülen Filiz de, “Bağrışmalara çıktık yukarı, yaşlıları çıkardık. Yaralıların durumları iyiydi.” dedi.

YANGINDA ÖLEN EMEKLİ ASTSUBAY DAHA ÖNCE DE YANMIŞ

Yangında hayatını kaybeden emekli astsubay Tahsin Erten’in, daha önce de kendi evinde bir kaza geçirip vücudunu yaktığı ve GATA’da tedavi gördüğü öğrenildi. Dedesi Erten’in ölüm haberini sabah saatlerinde öğrendiğini söyleyen Işıl Erten Balkış, “Olay gece olmuş. Amcam Almanya’da yaşıyor, sabah arayıp haber verdi. Önce hastanelere gittik. Yaklaşık altı aydır burada kalıyordu. Daha önce evde kendisi bir kaza geçirip vücudu yanmıştı. Ankara GATA’da tedavi gördükten sonra burada kalmaya başlamıştı. Kaynar sudan dolayı yaralanmıştı. Gayet güzel bakımı yapılıyordu, bir şikayetimiz yoktu.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar