Yangında kül olan Adrasan’a otel ve yerleşim yeri yapılmayacak

Eşsiz bir güzelliğe sahip olan Adrasan koyundaki orman yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi. Bölgede otel ve turistik tesis yapılacağı iddiaları yangının kasıtlı olarak çıkarılmış olduğu ihtimalini gündeme getirdi. Yangının...

Google Haberlere Abone ol
Yangında kül olan Adrasan’a otel ve yerleşim yeri yapılmayacak

Eşsiz bir güzelliğe sahip olan Adrasan koyundaki orman yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi. Bölgede otel ve turistik tesis yapılacağı iddiaları yangının kasıtlı olarak çıkarılmış olduğu ihtimalini gündeme getirdi. Yangının orman verdiği zararın telafi edileceğini açıklayan Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, yanan bölgede kesinlikle otel yapılmasına veya yapılaşmaya izin verilmeyeceğini söyledi.

    Antalya Valisi Sebahattin Öztürk ile birlikte Adrasan koyunda incelemelerde bulunan Orman Bölge Müdürü Türk vatandaşlara bu felaketi beraber yaşadıklarını belirterek yanan bölgenin yıl içerisinde tamamen ağaçlandırılacağını açıkladı. "Bundan sonra böyle bir olay yaşamamak için çalışmalarımız devam edecektir." diyen Türk, 1991'de bölgeden orman kadastrosunun geçtiğini, buranın kesinlikle herhangi bir otel veya yapılaşmaya müsaade edilmeyeceğini söyledi.Türk, Anayasanın 169. maddesi bize bu görevi yüklemiştir. Kesinlikle ve kesinlikle burada herhangi bir yapılaşma olmayacak." dedi.

    Vali Sebahattin Öztürk bölgede incelemelerde bulundu. Bölgede turizmin canlı tutacaklarını ifade eden Öztürk, yangından zarar gören işletmelerin zararlarının karşılanması için çalışma başlatılacağını belirtti. Yangının yaşandığı turizm bölgesi Adrasan'da vatandaşlarla bir araya gelen Vali Öztürk, vatandaşların sorularını cevapladı. Bir vatandaşın "Belde halkına devlet yardımı yapılacak mı?" sorusu üzerine Öztürk, "Bütün halka yardım yapılması söz konusu değil, ancak işletmeleri yangından zarar görenler için çalışma yapılacak." şeklinde cevap verdi. Öztürk daha sonra helikopterle bölgeden ayrıldı. İşletmeleri yangından zarar gören vatandaşlar ise yaralarını sarmaya çalışıyor. Yangından sonra birçok turist bölgeyi terk etmesine rağmen halen birçok otel turist ağırlamaya devam ediyor.

    Kumluca’ya bağlı Adrasan turizm bölgesinde 31 Haziran’da başlayan ve 16 saatte söndürülebilen yangında 5 turistik işletme kül oldu. Ayrıca 120 hektarlık orman bölgesi yangından etkilendi. Çok sayıda kızılçam ağacı yangına teslim oldu. Bölgede yanan ağaçların sökülmesi için çalışmalar başlatıldı. Yeniden ağaçlandırma çalışmaları ise 1 yıl kadar sürecek. CİHAN

Yorumlar