Yangında hayat kurtaran elektrik işçileri ödüllendirildi

Sakarya’da itfaiye merdiveni arızalanınca, canlarını hiçe sayarak dördüncü katta mahsur kalan çifti kurtaran elektrik işçileri ödüllendirildi.

Google Haberlere Abone ol
Yangında hayat kurtaran elektrik işçileri ödüllendirildi

Sakarya’da itfaiye merdiveni arızalanınca, canlarını hiçe sayarak dördüncü katta mahsur kalan çifti kurtaran elektrik işçileri ödüllendirildi. İşçiler, çifti aldıktan hemen sonra, çatı balkonun üzerine çökmüştü.

Sakarya’nın Güneşler Mahallesi’nde önceki gün 4 katlı binada çıkan yangında itfaiye aracının merdivenleri arızalanınca olay yerine elektriği kesmek için SEDAŞ işletme ve bakım ekibinden Caner Fidan ve Faik Cin geldi. Ekip, evin balkonunda mahsur kalan Ali Kemal K. ve eşi Emine K.’yi kurtarmıştı. Hamile olduğu öğrenilen Emine K., Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne, eşi ise Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Çiftin durumunun iyi olduğu bildirildi.

SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven ve Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan çalışanları ayrı ayrı tebrik etti. SEDAŞ İşletme Bakım Grup Müdürü Burhan Ak da çalışanları kahraman ilan ederek, “Kendi görevinizi yaparken, hayatları tehlikeye girmiş insanlara el uzatmanız ve inisiyatif kullanıp bir aileyi hızlı karar vererek hayata bağlayan hareketi yapma cesaretini gösteren sizleri tebrik ediyor, özverili ve başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum.” dedi.

Acil Hizmetler ekibinde görev yapan Caner Fidan ve Faik Cin ise o anı şöyle anlattılar: “Alevler içinde kalacak insanları o halde görüp müdahale etmemek bizim için söz konusu olamazdı. Biz insani görevimizi yaptık. Yöneticilerimiz ve arkadaşlarımızın takdiri bizleri ayrıca çok onurlandırdı. Böyle bir durumla karşılaşacak tüm SEDAŞ acil hizmet ekiplerinin aynı şekilde hareket edeceğine inanıyoruz.” CİHAN

Yorumlar