Yangında evin çatısı kullanılamaz hale geldi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, meydana gelen ev yangınında maddi hasar oluştu. Yangın sonrasında çatı kullanılamaz hale geldi. İlçeye bağlı Köseler Mahallesi Köseler Sokak’taki Ziya Gültekin’e ait 2 katlı binanın çatısında çıkan...

Google Haberlere Abone ol
Yangında evin çatısı kullanılamaz hale geldi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, meydana gelen ev yangınında maddi hasar oluştu. Yangın sonrasında çatı kullanılamaz hale geldi.

İlçeye bağlı Köseler Mahallesi Köseler Sokak’taki Ziya Gültekin’e ait 2 katlı binanın çatısında çıkan yangını fark eden çevre sakinleri itfaiyeyi aradı. Olay yerine gelen Ereğli Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederken, olay yerine gelen Enerji-Sa ekibi eve giden enerjiyi, Der-Gaz ekibi de doğalgaz hattını kapattı. Bu sırada, yaşadıkları panik ve korku nedeniyle fenalaşan bazı bina sakinlerine 112 Acil Servis ambulansındaki sağlık ekipleri müdahalede bulundu. İtfaiye ekipleri ise çatıdaki yangını söndürmek için uğraş verdi.

Ağaç kaplama yapılmış çatı katı konumundaki dairenin çatısına çıkmakta zorlanan ekipler, alttan kaplı çatı tahtalarını kırarak müdahalede bulundu. O sırada çatıdaki izolasyon tutuştu. İtfaiye bir süre sonra kontrol altına aldı. Yangın, yaklaşık bir saatte tamamen söndürüldü. Yangın nedeniyle evin çatı katı kullanılamaz hale geldi.

Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, müdahalede bulundukları yangının, evin balkonundaki şöminede yakılan kağıt parçalarının, çatıdaki lambriyi tutuşturmasıyla meydana geldiğini belirterek, "Ev sahiplerinin ortadan kaldırmak üzere şöminede yaktıkları kağıt atıklar, rüzgarın da etkisiyle çatı kısmındaki lambrinin tutuşmasına neden olmuş. Rüzgarın da etkisiyle zaten ağaç kaplama olan çatıda yangın büyümüş. Ekiplerimiz kısa sürede müdahale ederek yangını söndürdü. Ancak, gerek yanan kısımlarda gerekse söndürme çalışmaları sırasında çatıda büyük hasar oluştu." dedi. CİHAN

Yorumlar