Yangında çocuklarını kaybeden aile için yardım kampanyası

Evlerinde çıkan yangında çocuklarını kaybeden aile için kaymakamlık tarafından yardım kampanyası başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Yangında çocuklarını kaybeden aile için yardım kampanyası
Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde çıkan yangında 2 çocuklarını kaybeden aile için kaymakamlık tarafından yardım kampanyası başlatıldı.

Gümüşhacıköy Kaymakamı Hüseyin Tekin, ilk etapta ailenin acil ihtiyaçlarını karşılaması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım sağlandığını belirtti.

Devlet olarak yardıma muhtaç vatandaşların her zaman yanında olduklarını vurgulayan Tekin, "Yangında hayatını kaybeden küçük Gülay ve Sudenaz Karakaya'ya Allah'tan rahmet diliyorum. Aileye de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Biz sosyal devlet anlayışına göre vatandaşımıza hizmeti amaçlıyoruz. Hiçbir vatandaşımızın aç ve açıkta kalmasına müsaade etmeyiz. İvedilikle ailenin ihtiyaçlarını belirleyip tüm sıkıntılarını gidereceğiz." dedi.

Tekin, valiliğin onayı ile aileye yardım kampanyasını başlattıklarını vurgulayarak, "Karakaya ailesinin acılarını bir nebze hafifletilebilmesi ve manevi olduğu kadar maddi yönden de destek sağlanması amacıyla bir ay süre ile gönüllülük esasına göre, Gümüşhacıköy Kaymakamlığınca yardım kampanyası başlatıldı. Karakaya ailesi için Ziraat Bankası Gümüşhacıköy Şubesi'ndeki TR570001000031134886545010 IBAN numaralı hesaba gerçek ve tüzel kişiler doğrudan bağış yapabilir. Hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Gümüşhacıköy ilçesinde 13 Kasım'da Hüseyin Karakaya'ya ait 2 katlı ahşap evde çıkan yangında anne Neziha Karakaya kızı Sedef'i (13) alarak binadan çıkarken, evden çıkamayan Gülay (16) ile Sudenaz (5) hayatını kaybetmişti. Yangına müdahale eden Gümüşhacıköy itfaiyesi ekipleri, evde Gülay ve Sudenaz kardeşlerin birbirine sarılmış halde cesetleriyle karşılaşmıştı.

Yorumlar