Yangın tatbikatında hastaların tümü 9 dakikada tahliye edildi

Edirne Devlet Hastanesi Selimiye Ünitesi’nde icra edilen yangın ve tahliye tatbikatında, 9 dakika da tüm hastalar boşaltıldı.

Google Haberlere Abone ol
Yangın tatbikatında hastaların tümü 9 dakikada tahliye edildi

Edirne Devlet Hastanesi Selimiye Ünitesi’nde icra edilen yangın ve tahliye tatbikatında, 9 dakika da tüm hastalar boşaltıldı.
Muhtemel bir olumsuzluğa karşı hazırlıklı olmak amacıyla hastanesi yönetimi 'yangın ve tahliye tatbikatı' gerçekleştirdi.
Tatbikat, Devlet Hastanesi, özel sağlık kuruluşları, üniversitesi hastanesi, 112 Acil, 155 Polis İmdat, itfaiye, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Afet ve Acil Durum (AFAD) ekiplerinin ortak katılımı ile başladı.
Senaryo gereği yangın Edirne Devlet Hastanesi Selimiye Ünitesi’nin 1. katında başladı.
Yangın fark edilmesiyle birlikte hastane yönetimi bir yandan ilgili birimlere bildirirken bir yandan da hastaları dışarı çıkartıyor.
Ancak yeni doğan ünitesinde kuvözde bulunan bir bebek ile servislerde yatan iki hasta tahliye edilemedi.
Olayın bildirilmesiyle birlikte Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Op. Dr. Gürhan Çelik ve diğer acil durum ekipleri yangına müdahale ve tahliye çalışmalarına başladı.
Ekiplerin zamanında müdahalesi sonucu kurtarılmayı bekleyen hastalar dahil, hastanede bulunan herkes 9 dakika içerisinde güvenli bir şekilde tahliye edildi.
Tatbikatla ilgili bilgi veren Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Gürhan Çelik, “Allah gerçeğinden korusun. Ama böyle felaketlere de her zaman hazırlıklı olmalıyız. Bu hazırlıklar yine bu tatbikatlardan geçiyor.” dedi.
Zor zamanlarda bütün çalışanların planlı bir şekilde neyin nasıl yapması gerektiğini teorikte bildiğini anlatan Çelik, “Pratikte de uygulamasını bu zor zamanlar öncesinde görmek istiyoruz. Sene de bir sefer bunları yapıyoruz. Bu yıl da aynısını yaptık. Daha önce de bir yangın tatbikatı yapmıştık. Bu yangın tatbikatının yanında hastane tahliye tatbikatı. Çok daha geniş kapsamlı ve geniş katılımlı gerçekleşti.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar