Yanan tarihi cami 3 müezzinin okuduğu ezanla açıldı

Bursa’nın Karacabey ilçesinde Mart 2012’de çıkan yangında büyük zarar gören tarihi Uluca Cami 1,5 yıl süren restorasyonun ardından yeniden ibadete açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Yanan tarihi cami 3 müezzinin okuduğu ezanla açıldı

Bursa’nın Karacabey ilçesinde Mart 2012’de çıkan yangında büyük zarar gören tarihi Uluca Cami 1,5 yıl süren restorasyonun ardından yeniden ibadete açıldı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın katıldığı törende cem ezan (3 müezzinin okuduğu ezan) okundu. Arınç ve beraberindekiler daha sonra birlikte öğle namazını kıldı.

Uluca Cami 2012 yılında henüz belirlenemeyen bir sebeple çıkan yangında büyük zarar görmüştü. 1.5 yıl süren çalışmalarının ardından yenilenen tarihi caminin açılış töreni Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılımıyla yapıldı.

    Programda konuşan Bülent Arınç, tarihi caminin Sultan 1. Murad Hüdavendigar vakfiyesinden olan, 550 yıllık bir eseri ayağa kaldırdıklarını anlattı. AK Parti döneminde tarihi yapılara sahip çıkıldığını ifade eden Arınç, "Bizim dönemimizde 4 bine yakın bunun gibi cami, külliye ve medreseyi ayağa kaldırdık. Çok şükür bugüne kadar 3 katrilyon liralık bir yatırım yaptık. Sultan Ahmet, Süleymaniye gibi her birisi devasa eserleri tekrar ayağa kaldırdık. Çok güzel eserlerle bugün iftihar ediyoruz." dedi.

    "VAKIF ESERLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ"

    "İnşallah vakıflarımıza sahip çıkacağız. Türkiyemize sahip çıktığımız gibi" diyen Arınç, şöyle devam etti: "Tarımdan sanayiye kadar, enerjiden ulaşıma kadar Türkiye'nin meselelerini 76 milyon vatandaşımızın ihtiyaçlarına ve taleplerine de elbette karşılık vereceğiz. Bugüne kadar yaptıklarımız inşallah devam edecek. İnşallah hastanemiz kısa sürede bitiyor. Yüzde 80'i bitmiş durumda. İçinde çalışmalar başladı. Eğitimde, dersliklerimizde hizmetlerimiz sürüyor. Türkiye'yi huzurlu ve mutlu insanların memleketi haline getirmek bizim en büyük görevimizdir."
    
    Son zamanlarda yaşanan kuraklıkla ilgili yağmurun bereketi ile gelmesi talebinde bulunan Bülent Arınç, sözlerini şöyle tamamladı: "Huzurlu ve mutlu yıllar diliyorum. Ve şüphesiz, hepimizin çiftçi bir memleket olduğunuz için en çok ihtiyaç olan rahmetin de yağışların da Rabbimden bir lütuf gibi bir an önce yağmasını niyaz ediyorum. Bazı yerlerde yağmur dualarına çıkılıyor. Biz de buradan böyle güzel bir zamanda Allah'ımızdan rahmet dileyelim. Yağmurlarımızla bereketli mahsullerimizle Karacabey'imizin yüzü gülsün diyorum."

    Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı, cami hakkında bilgi verdi.

    Açılışa Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile milletvekilleri de katıldı. Konuşmaların ardından tarihi caminin açılışı yapıldı. Açılışın ardından Arınç öğle namazını burada kıldı. CİHAN

Yorumlar