Yanan gemide soğutma çalışmalar devam ediyor

Yenikapı açıklarında bulunan 'Yakamoz 5' adlı tankerde saat 12.00 sularında yangın çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Yanan gemide soğutma çalışmalar devam ediyor

Yenikapı açıklarında bulunan 'Yakamoz 5' adlı tankerde saat 12.00 sularında yangın çıktı. Gemideki yangın, yangın söndürme gemileri ve bir helikopterin müdahalesi ile kontrol altına alındı. İlk belirlemelere göre 1 mürettebatın yaralı olduğu ve 6 kişinin kurtarıldığı bildirildi. Gemide soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yenikapı açıklarında demirli bulunan 'Yakamoz 5' adlı gemide yangın çıktı. Yangının, 58 metre boyundaki 1961 yapımı tankerin kazan dairesindeki patlama sonrası çıktığı öğrenildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan yangınla ilgili yaptığı açıklamada, 1 kişinin hafif yaralı olduğunu ve 6 mürettebatın kurtarıldığını belirterek yangının kontrol altına alındığını söyledi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'de gemi yangınıyla ilgili açıklamasında, saat 11.50 civarında Yenikapı önlerinde demirli bulunan Yakamoz 5 isimli petrol tankerinden yangın ihbarı aldıklarını belirterek 4 hızlı tahlisiye botu ve Kurtarma 6 Römorkörü'nün olay yerine gittiğini belirterek 1 personelin yaralı olduğunu, yangının tankerin makine dairesinden çıktığını açıkladı. Yangına müdahalede Kurtarma 7'nin de destek verdiği, çevre kirliliğini önlemek amacı ile tahlisiye 3 botunun da olay yerinde bulunduğu belirtildi.

CİHAN

Yorumlar