Yan yana vefat edip Türkiye'nin farklı şehirlerinde defnedildiler

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), internet sitesinden, Eynez Karanlık Dere mevkiinde bulunan Soma Kömür İşletmeleri AŞ'ye ait maden ocağındaki faciada hayatını kaybeden 301 madenciden 283 işçinin isim ve memleketlerini...

Google Haberlere Abone ol
Yan yana vefat edip Türkiye'nin farklı şehirlerinde defnedildiler

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), internet sitesinden, Eynez Karanlık Dere mevkiinde bulunan Soma Kömür İşletmeleri AŞ'ye ait maden ocağındaki faciada hayatını kaybeden 301 madenciden 283 işçinin isim ve memleketlerini yayınladı.

Listede, Türkiye'nin değişik bölgelerinden 14 farklı şehrinden madenci bulunuyor. Omuz omuza ekmek parası için her gün metrelerce derinliğe inen maden işçileri, farklı şehirde defnedildi. Maden ocağında vefat eden madenciler Hakkâri, Mersin, Aydın, Çorum, Isparta, Uşak, Ordu, Bartın, Zonguldak, Çankırı, Kütahya, İzmir, Balıkesir ve Manisa nüfusuna kayıtlı görünüyor.

Listeye göre, faciada hayatını kaybeden 94 madencinin Manisa nüfusuna kayıtlı olduğu görülüyor. Faciada hayatını kaybeden madencilerin büyük bölümü Manisa'nın sınır komşuları İzmir, Balıkesir ve Kütahya nüfusuna kayıtlı. AFAD'ın listesine göre, Balıkesir nüfusuna kayıtlı vefat eden madenci sayısı ise 81. Balıkesir'den vefat eden 81 madenciden 31'inin Soma'ya yakın mesafede bulunan Savaştepe ilçe nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

İzmir nüfusuna kayıtlı 57 madenci bulunurken, Kütahya'dan ise vefat eden 31 madenci bulunuyor. Çorum'dan 4 madenci, Zonguldak'tan 5, Bartın'dan ise 3 madenci vefat etti. AFAD'ın yayınladığı listede Hakkâri, Çankırı, Aydın, Isparta, Uşak, Ordu ve Mersin nüfusuna kayıtlı bir madenci bulunuyor. Öte yandan, bugün cansız bedenlerine ulaşılan 15 madencinin isimleri henüz AFAD'ın internet sitesindeki listeye eklenmedi.

CİHAN

Yorumlar