Yamanlar öğrencileri Amerika'da madalya bırakmadı

ABD Matematik Birliği ve Nebraska Üniversitesi tarafından düzenlenen 60. Uluslararası İlköğretim Matematik Olimpiyatı (AMC-8)'nda Özel Yamanlar okulları 18 altın, 25 gümüş, 17 bronz madalya kazandı.

Google Haberlere Abone ol
Yamanlar öğrencileri Amerika'da madalya bırakmadı

ABD Matematik Birliği ve Nebraska Üniversitesi tarafından düzenlenen 60. Uluslararası İlköğretim Matematik Olimpiyatı (AMC-8)'nda Özel Yamanlar okulları 18 altın, 25 gümüş, 17 bronz madalya kazandı. Olimpiyata, online olarak 86 ülkedeki 6 bin okuldan toplam 350 bin ilköğretim öğrencisi katıldı.

Türkiye'den katılan okullar arasında bulunan İzmir Özel Yamanlar Eğitim Kurumları'na bağlı yedi ortaokulun öğrencileri, toplam 18 altın madalya aldı. Özel Yamanlar ortaokulları öğrencileri ayrıca 25 gümüş ve 17 bronz madalya kazandı. Madalyalar Türkiye, Güney Kore, Çin, ABD, Kanada, Rusya, ve Tayvanlı öğrenciler arasında paylaşıldı.

Öğrencilerinin topam 60 madalya kazanmasının Türk milleti adına gurur verici olduğunu söyleyen Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap, “ABD Matematik Birliği'nin 86 ülkede gerçekleştirdiği bu olimpiyat, dünyanın en önemli okullarının katılımıyla yapılıyor. Öğrencilerimi böylesine önemli başarılarından dolayı kutluyorum. Uluslararası bilim olimpiyatlarında ülkemize en çok madalya kazandıran okuluz. Türkiye için dünyayla yarışıyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar