Yamanlar Koleji, Matematik’te dünya şampiyonu oldu

TÜBİTAK tarafından belirlenen Matematik Milli Takımı'nda yer alan İzmir Yamanlar Koleji öğrencisi Osman Akar, 55. Dünya Matematik Olimpiyatları'nda altın madalya kazandı. 55. Dünya Matematik Olimpiyatları, 106 ülkenin katılımı ile 05-12...

Google Haberlere Abone ol
Yamanlar Koleji, Matematik’te dünya şampiyonu oldu

TÜBİTAK tarafından belirlenen Matematik Milli Takımı'nda yer alan İzmir Yamanlar Koleji öğrencisi Osman Akar, 55. Dünya Matematik Olimpiyatları'nda altın madalya kazandı.

55. Dünya Matematik Olimpiyatları, 106 ülkenin katılımı ile 05-12 Temmuz tarihleri arasında Güney Afrika’nın Cape Town şehrinde yapıldı. İzmir Yamanlar Koleji öğrencisi Osman Akar Türkiye’nin tek altın madalyasını kazandı. Matematik Milli Takımı'nda yer alan Yamanlar Koleji öğrencisi Emre Girgin de gümüş madalya aldı.

BİLİM ADAMI OLMAK İSTİYOR

Dünya Matematik Olimpiyatları Şampiyonu Osman Akar, “Bayrağımızı göndere çektirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Üniversite eğitimime, dünyanın en prestijli üniversitelerinden birinde matematik alanında devam ederek önemli bilim adamlarından biri olmak istiyorum.” dedi.

EN ÇOK MADALYA KAZANDIRAN OKUL

Öğrencilerinin dünya bilim olimpiyatlarında altın madalya kazanmasının Türk milleti adına gurur verici olduğunu söyleyen Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap, “Okulumuz, bugüne kadar uluslararası bilim olimpiyatlarında ülkemizin kazandığı 413 madalyanın 146’sını ülkemize kazandıran okuldur. Ülkemize dünya bilim olimpiyatlarında en çok madalya kazandıran okuluz. Gelecek hafta yapılacak Dünya Kimya Olimpiyatları'nda da öğrencilerimizden madalya bekliyoruz. Türkiye için dünya ile yarışıyoruz.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar