Yamanlar Koleji, 8. defa sanat olimpiyatı düzenliyor

İzmir Özel Yamanlar Eğitim Kurumları, Sanat Eğitimi Tasarım Olimpiyatı'nı (SEPTO) geleneksel hale getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Yamanlar Koleji, 8. defa sanat olimpiyatı düzenliyor

İzmir Özel Yamanlar Eğitim Kurumları, Sanat Eğitimi Tasarım Olimpiyatı'nı (SEPTO) geleneksel hale getirdi. Bu yıl sekizincisi yapılacak olimpiyata katılan Türkiye geneli ilköğretim okulu öğrencileri, rekreasyon, oyuncak tasarımı, dramatizasyon, pandomim, kaligrafi, resim ve müzik kategorilerinde kürsüye çıkmaya çalışacak.

Geçen yıl 81 ilden, 505 okulun yarıştığı olimpiyata bu yıl da Edirne’den Kars’a birçok öğrencinin katılması bekleniyor. SEPTO, bu yıl İzmir Büyük Şehir Belediyesi'nin desteği ile fuar alanı, İzmir Sanat Merkezi ve İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Son başvurular 2 Mayıs tarihinde tamamlanacak.

Özel Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap, bu tür organizasyonların Türkiye’de fen bilimleri ya da sosyal bilimler üzerine düzenlendiğini dile getirdi. Kasap, “Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmek üzere kolları sıvadık. Geleceğin sanat entelektüellerini yetiştirip yönlendirmeyi ve yeteneklerinin gelişmesine katkıda bulunmayı hedefledik. Ayrıca birinci olan projelerin danışman öğretmenleri, Vincent boyalarının sponsorluğunda, Hollanda Kraliyet ailesinin özel davetlisi olarak Hollanda’ya 5 günlük eğitim gezisi ile ödüllendirilecek. Ayrıca Resim kategorisinin ikincileri Primo resim boyalarının davetlisi olarak Venedik Sanat Biyaneli'ne katılacak. Sanata meraklı çocuklarımızı hünerlerini sergilemek üzere İzmir'e davet ediyoruz. www.septo.org adresli internet sitemizde de bu davetimizi herkesle paylaşıyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar