Yamaçtan kopan kayalar faciaya neden oluyordu

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde iftar sonrası Kelaynak yolundaki yamaçtan kopan kayalar, az daha bir faciaya neden oluyordu. İftar için Fırat Nehri kenarına giden vatandaşlara ait 5 aracın üzerine düşen kaya parçaları büyük hasara neden...

Google Haberlere Abone ol
Yamaçtan kopan kayalar faciaya neden oluyordu

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde iftar sonrası Kelaynak yolundaki yamaçtan kopan kayalar, az daha bir faciaya neden oluyordu. İftar için Fırat Nehri kenarına giden vatandaşlara ait 5 aracın üzerine düşen kaya parçaları büyük hasara neden oldu. Sahiplerinin araçların yakınında olmaması muhtemel bir faciayı önledi.

Görgü tanığı bir vatandaş, "Kayalıklardan kopan alt kısımdaki taşlar karayoluna düştü. Taş kayınca ardından üst tarafındaki diğer taşlar da yola düştü. Olay 5 saniyede oldu. Araçlarda kimse yoktu." dedi. Araç şoförlerinden biri ise "Olay iftardan yarım saat sonra oldu. Çocuklarım arabadan eşya getirdikten 5 dakika sonra bir gürültü duyduk. Toz duman içerisinde ne olduğunu anlayamadık. Biz dedik dağ mı devrildi, bir afet mi oldu?" şeklinde konuştu.

Yetkililere seslenen bir vatandaş da "Bir an önce bir önlem alınması lazım. Çevre il ve ilçelerden vatandaşlar Birecik’e gelmişler. Böyle şeyler olursa bir daha kimse gelmez. Biz yedi kişilik bir aile olarak buraya geldik. Allah’a şükürler olsun bir kaza bela olmadı, mala gelsin cana gelmesin." ifadelerini kullandı.

Emniyet yetkilileri olayın olduğu bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. İş makineleri tarafından kaya parçaları yollardan temizlendi. CİHAN

Yorumlar