Yalova'da Uludere protestosunda gerginlik

Yalova'da 2 yıl önce Şırnak'ın Uludere ilçesinde düzenlenen hava operasyonu sonucu 34 kişinin yaşamını yitirmesinin yıl dönümünde, protesto gösterisi düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Yalova'da Uludere protestosunda gerginlik

Yalova'da 2 yıl önce Şırnak'ın Uludere ilçesinde düzenlenen hava operasyonu sonucu 34 kişinin yaşamını yitirmesinin yıl dönümünde, protesto gösterisi düzenlendi. Protestoda vatandaşlar ve göstericiler arasında tartışma yaşandı. Göstericilerden bir kişi kendilerine tepki gösteren vatandaşların üzerine bıçakla yürüdü. Olayda bir kişi hafif yaralandı.

BDP Yalova İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Gazipaşa Caddesi üzerinden başlayan yürüyüş, Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde sona erdi. Yaklaşık 200 kişi bir basın açıklaması yaptı. Bu sırada bazı vatandaşlar gruba tepki gösterdi. Daha sonra grup ile vatandaşlar arasında yaşanan tartışmaya polis müdahale etti. Gösterici grup içinden bir kişi bıçakla bir vatandaşın üzerine doğru yürüdü. Araya giren polisler olayların büyümeden yatışmasını sağladı. Vatandaşlar polislere tepki göstererek eylemin bitmesini istedi.

Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.

Öte yandan daha sonra Yalova Ülkü Ocakları'na üye gençler ile BDP'li gençler arasında tekrar ikinci gerginlik başladı. Huzur Sokak'ta bulunan Ülkü Ocakları ve BDP’li gençler, karşılıklı slogan attı. BDP’lilerin binadan çıkmasına izin vermeyen polis ile eylemciler arasında arbede yaşandı.

    Yalova Emniyet Müdürlüğü geniş çapta güvenlik tedbiri aldı. Herhangi bir gözaltı olmadığı öğrenildi. CİHAN

Yorumlar