Yalova’da seçim çalışmaları vatandaşı bıktırdı, bakanlara tepki var

30 Mart yerel seçimlerinin iptal olduğu Yalova’da halk, 1 Haziran’da tekrar sandık başına gidecek. CHP, kazandığı seçimlerin iptal edilmesi nedeniyle halkın bu haksızlığa dur diyeceğini düşünüyor. AK Parti, 1 Haziran’da, 30 Mart seçimlerine...

Google Haberlere Abone ol
Yalova’da seçim çalışmaları vatandaşı bıktırdı, bakanlara tepki var

30 Mart yerel seçimlerinin iptal olduğu Yalova’da halk, 1 Haziran’da tekrar sandık başına gidecek. CHP, kazandığı seçimlerin iptal edilmesi nedeniyle halkın bu haksızlığa dur diyeceğini düşünüyor. AK Parti, 1 Haziran’da, 30 Mart seçimlerine göre işlerinin daha da kolay olacağına inanıyor. Seçim çalışmalarından yorulan vatandaşlar ise sürecin bir an önce bitmesini ve şehirde hayatın normale dönmesini bekliyor. Halk, belediye başkanlığı seçimi olmasına karşın Yalova’ya bakanlar ve milletvekillerinin çıkartma yapmasına tepki gösteriyor.

30 Mart seçimlerinde Yalova Belediyesi’ni 1 oy farkla AK Parti adayı Yakup Koçal kazanmış, CHP’nin yaptığı itiraz sonucu oylar yeniden sayılınca 6 oy farkla seçimi CHP’li Vefa Salman’ın kazandığı açıklanmıştı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AK Parti’nin başvurusu sonucu seçimi iptal etti. 1 Haziran’da seçimler yenilenecek. Siyasi partiler günlerdir Yalova’da seçim çalışması yapıyor. Daha önce şehre hiç uğramayan bakanlar, milletvekilleri, başka illerin belediye başkanları bu günlerde Yalova’dan ayrılmıyor. Şehrin caddeleri, sokakları parti bayrakları, binalar adayların fotoğrafları ile süslü. Adayların tanıtım araçları gün boyu şehrin caddelerinde şarkılar eşliğinde propaganda yapıyor.

KOÇAL: 30 MART’A GÖRE BİRAZ DAHA KOLAY OLACAK

AK Parti adayı Yakup Koçal, 1 Haziran’da sadece belediye başkanlığı seçiminin yapılacağını, belediye meclisi ve il genel meclislerinin seçilmeyeceğini hatırlattı. 1 Haziran seçimlerinin 30 Mart seçimleri ile gündem farklılığı bulunduğunu ifade eden Koçal, şöyle konuştu: “Yalova halkının bunu gördüğünü düşünüyorum. 1 Haziran’ın gündemi tamamen ikili bir tercih olacak. Yani hizmetle kavga arasında bir tercihin yapılacağı seçim olacak. Vatandaşlar da bu tercihi aklıselim ile ülkenin, Yalova’nın ve kendi menfaatlerine göre değerlendireceğini düşünüyorum. Çünkü Yalova büyüme sürecinde olan bir şehir. Özellikle ulaşımda İstanbul’un kolaylaşacak olmasından dolayı, büyük riskler almaması için iyi yönetilmesi ve fırsatları değerlendirmesi lazım. Bizim de 1 Haziran kampanyamız biraz farklılaştı. Değişen gündeme göre ve eksikleri tespit ederek çalışmalara devam ediyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum. Ancak 1 Haziran seçimleri bize göre 30 Mart’a oranla biraz daha kolay olacak diyebiliriz.”

SALMAN: GÖNÜLLERDE KAZANDIM, SANDIKTA BİR KERE DAHA KAZANACAĞIM

CHP adayı Vefa Salman’a, CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce de destek veriyor. Birlikte esnaf ziyareti yaparak vatandaşları dinliyorlar. Vefa Salman, vatandaşların, kendisine haksızlık yapıldığını düşündüğünü söylüyor. “Yalovalılar bana, ‘sana haksızlık oldu, sen bu seçimi almıştın, sana haksızlık yapıyorlar, senin kul hakkını yiyorlar’ diye her gün onlarca kişiden geri dünüş aldım” diyen Salman, şunları dile getirdi: “1 Haziran’daki artık bir seçim yarışı değil. Bu artık Vefa Salman’ın yarışı değil, CHP ya da Yalova’nın yarışı değil. Haklı ile haksızın mücadelesine dönüştü. Çok büyük mutluluklar yaşadım. 7’den 77’ye Yalovalıların bana nasıl sahip çıktığını, nasıl gönüllerine girdiğimi gördüm. Doğaçlama gelişti. Benim için bu önemliydi. Gönüllerde seçimi kazanmak önemli. Vefa Salman gönüllerde seçimi kazanmış. Ben 1 Haziran’da da sandıkta Yalovalıların, oylarına bir kere daha sahip çıkacağına, oyları artıracağına ve beni bir kere daha Yalova belediye

başkanı yapacağına inanıyorum. Hiçbir endişem yok.”

"HALK, SÜREÇ BİTSİN İSTİYOR"

Şehir merkezinde 89 bin 729 seçmen 288 sandıkta oy kullanacak. Ancak partilerde gözlenen heyecan halkta pek görülmüyor. Vatandaşlar, daha çok sürecin bir an önce bitmesini bekliyor. Seçimleri AK Parti’nin açık ara farkla kazanacağını düşünenler olduğu gibi, CHP’li adayın kazanacağını söyleyenler de var. Adaylardan beklentilerini sıralayanlar arasındaki bir engelli ise şunlara dikkat çekti: “Hak eden kazansın. Ama o koltuğa oturan kişi dürüst olsun. Önce bu dereyi düzeltsin. Turistler burayı görünce şaşırıyor. Kendine makam aracı alacağına önce burayı düzeltsin. Ayrıca, engellilere sahip çıksınlar. Ben engelli maaşı almıyorum, babamın maaşı da gitti elimden. Sadece elimdeki bu tezgah. O da elimden giderse yandım. Ben gelecek başkandan sadece adalet istiyorum.”

“YALOVA SEÇİM HEYECANINI KAYBETTİ”

Bir çok vatandaş ise Yalova’da sağlık ocağı, park, oyun alanları ve temizlik gibi sorunlar bulunduğunu ifade etti. Seçimlerin bir an önce bitmesini ve hayatın normale dönmesini isteyenler de bir hayli fazla. Bir vatandaş, “30 Mart seçimlerinden sonra Yalova bütün seçim heyecanını kaybetti. Kimse de seçim var havası yok. Kim alırsa alsın hayırlı olsun. Bir an önce bitsin de biz de kurtulalım artık. Yalova bir yolunu çizsin artık.”

“BUNCA ZAMAN BU BAKANLARIMIZ NEREDEYDİ”

Bir başka seçmen ise 1 Haziran nedeniyle Yalova’ya bakan ve milletvekili akınına tepki göstererek, “Artık bizi bırakın herkese bıkkınlık geldi. Bunca zamandır bizim bu bakanlarımız neredeydi Allah aşkına. Kesecekseniz konuşmayayım. Milletvekilleri bunca zamandır neredeydi. Yalova’ya kimse gelmiyordu şimdiye kadar, şimdi mi akıllarına geldi. Bırakın boş vaatlerde bulunmayın. Bizler biliyoruz, biz burada belediye başkanı seçiyoruz, milletvekili seçmiyoruz ki. Halk şikayetçi. 30 Mart seçimi öncesi bir ay insanlar yoğun tempoda koşturdular. Şimdi bir aylık bir süreç daha kolay olmuyor.”

“SAYI İLE YENDİK OLMADI, SIRADA TUŞ VAR”

Vefa Salman’ın resimleri ve üzerinde 'Sayı ile yendik olmadı sırada tuş var' dövizi ile akşama kadar Yalova sokaklarını dolaşan bir vatandaş, “Vefa, on numara çocuk. Kardeşim gibi seviyorum. Yakup yenildi, 5 oy farkla ama bir daha olacak.” dedi. Son seçimlerde CHP yüzde 43,1 (27 bin 229), AK Parti yüzde 43,1 (27 bin 223) ve MHP yüzde 5,3 (3 bin 370) oy almıştı.

CİHAN

Yorumlar