Yalova’da kıyasıya rekabet devam ediyor

Yalova’da resmi olmayan sonuçlara göre Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Vefa Salman kazandı açıklamsı ile caddeler doldu kutlamalar yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Yalova’da kıyasıya rekabet devam ediyor

Yalova’da resmi olmayan sonuçlara göre Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Vefa Salman kazandı açıklamsı ile caddeler doldu kutlamalar yapıldı. Ancak Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) sonuçlarında AK Parti 1 oyla öne geçince kaos yaşandı. AK Parti’nin 1 oy fark ile kazandığı Yalova Belediye Başkanlığı seçimlerinde, AK Parti ve CHP sonuç itirazlarında bulunduklarını açıkladı. YSK Yalova İl Müdürlüğü ise seçim sonuçlarını basın ile paylaşmadı.

Yalova’da bilinmeyen sonuçlara göre farklı bir seçim rekabeti devam ediyor. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın 1 oy ile seçimi kazandığı açıklanmıştı. Daha sonra CHP tarafından 1137 numaralı sandıktaki oyların sisteme yanlış girildiği gerekçesiyle YSK İl Müdürlüğü’ne itirazda bulunuldu.

CHP: 152 OYLA KAZANDIK

Yapılan itirazın ardından bir basın açıklaması yapan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, birleştirme tutanaklarında bir hata yapıldığını, bu nedenle de itirazda bulunduklarını belirtti. İnce, itirazla ilgili şunları söyledi: “Birleştirilme tutanaklarında bir hata yapılmış. Bu hata ortada. 1137 numaralı sandıkta bizim 154 olan oyumuz 1 olarak görülüyor ve bizim oyumuz HDP’ye yazılmış görülüyor. Yani bize 1 yazılmış, HDP’ye 154 yazılmış. Dolayısıyla bizim 153 oyumuz daha var orada. Dolayısıyla birleştirme tutanaklarında AKP 1 oy öndeymiş gibi görülüyor ama hemen itirazımızı avukat arkadaşlarımız, yönetici arkadaşlarımız yaptılar. 152 oyla, dolayısıyla seçimi kazanmış bulunuyoruz. Her şey ortada net. Onlar da itirazları olabilir ama bu artık bir maddi hata olmuş. Ayrıca, iptal oylara, şunlara, bunlara itirazlar olabilir. Biz de onlar da edebilir. O ayrı bir konu. Buradaki maddi hata ayrı bir konu. Yani 154 oyumuz 1 olarak yazılmış. Bu, sonucu belirliyor. Belediye Başkanımız Sayın Vefa Salman’dır. Hayırlı uğurlu olsun.”

İnce, AK Partililer tarafından da itirazlar yapılacağının hatırlatılması üzerine, “Onlar itiraz edebilir. Biz de itiraz edebiliriz. Başka itirazlar olabilir ama bu başlı başına bir konu. 154 oyun 1 olarak yazılması. İtirazlarla 3-5 oy değişir ama 153 oy değişmez.” diye konuştu.

AK PARTİ: 106 OYLA BİZ KAZANDIK

Muharrem İnce’nin ardından Yalova Adliyesi’nde AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, adayları Yakup Koçal, İl Başkanı Mustafa Pehlivan ve partililerle birlikte bir basın açıklaması yaptı. Yalova’da seçimlerin bitmediğini ve sayımın devam ettiğini dile getiren Coşkun, şöyle konuştu: “Değerli arkadaşlar, seçim bitmedi daha Yalova’da. Sayımlar devam ediyor. Gidiyor, geliyor. Akşamın saatlerinde sizin de bildiğiniz gibi CHP az bir farkla önde gözüktü, çıktı. Sonraki aşamada biz 1 oyla geçtik. Şu anda hala geçerli olan o. İtirazlar tabi var. O itirazların değerlendirmesi yapılıp neticeleninceye kadar Belediye Başkanımız Yakup Bilgin Koçal’dır. Onların da itirazları var, bizim de yeni itirazlarımız var. Yeni bulgular, gelişmeler var. Şu anki bizim hesabımıza göre, yaptığımız son incelemeye göre bizim aldığımız oyları başka partiye gitmesiyle arada 106 oyluk bir fark var. Bize göre 106 oyla seçimin galibiyiz, öndeyiz.”

“KAFALARI BULANDIRMAK İSTİYORLAR”

Coşkun’un açıklamasın ardından İnce, partililerle bir kez daha basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Seçimin galibinin kendileri olduğunu ifade eden İnce, “Klasik bir AKP oyunuyla karşı karşıyayız. Kafaları bulandırmak istiyorlar. Bilgi kirliliği yaratıyorlar. Şimdi bakınız. Çok net bir şekilde söylüyorum. Birleşme tutanaklarında bir hata yapıldığını gördük. Biz gördük, AKP’liler gördü. 1137 numaralı sandık. İsim veriyoruz. 1137 numaralı sandıkta 154 olan oyumuz 1 olarak yazılmış. Yani orada 153 oyumuz sisteme dahil edilmemiş. Dolayısıyla biz 152 oyla öndeyiz demektir. Bunu bildikleri halde Çin işkencesi çektiriyorlar. Sırf 2 gün itiraz sürelerini kullanmak için, 2 gün daha belediye başkanını koltukta oturtmak için bu oyunlara başvuruyorlar. Bunlara gerek yok.” ifadesini kullandı.

Her şeyin açıkça ortada olduğunu kaydeden İnce, “AKP seçimi kazanmış olsaydı davulları, zurnaları çaldırmaz mıydı? Bunu herkes biliyor. Orada net olarak görüyorlar zaten. ‘Bizim de bir itirazımız var, 106 oy öndeyiz’ diyorlar. Hangi sandıkta adı yok. İtiraz yapıldı mı, hayır yapılmadı. Öyle bir itirazlarını kayıtlara geçmediler. İtirazları yok. Böyle bir sandık adı da vermiyorlar. Sadece o itiraz süresini kullanmak için 2 gün daha Çin işkencesi yaptırıyorlar. Hiç sorun değil. Arkadaşımız 2 gün daha oturabilir koltukta, rahat etsin.” diye konuştu.


CİHAN

Yorumlar