Yalova’da 124 sandık yeniden sayılacak

Yalova’da AK Parti’nin 1 oy farkla kazandığı seçimlere yapılan itirazlar İl Seçim Kurulu tarafından kabul edildi.

Google Haberlere Abone ol
Yalova’da 124 sandık yeniden sayılacak

Yalova’da AK Parti’nin 1 oy farkla kazandığı seçimlere yapılan itirazlar İl Seçim Kurulu tarafından kabul edildi. İtirazın yapıldığı 124 sandıktaki oylar yeniden sayılıp kesin sonuç açıklanacak.

Yalova Belediye Başkanlığı için AK parti ve CHP arasında kıran kırana geçen yarışın ardından seçimi bir oyla AK Parti’nin adayı Yakup Bilgin Koçal’ın kazandığı açıklandı.
CHP’nin itirazı üzerine bugün saat 14.00’te toplanan İl Seçim Kurulu saat 17.00’da itirazların kabul edildiğini açıkladı. Kurul her iki partinin itirazlarda bulunduğu 124 sandıktaki oyların yeniden sayılacağını bildirdi. Sonuçların gece geç saatlerde açıklanması bekleniyor.

Yalova İl Seçim Kurulu Müdürü Ali Karadağ, Yalova’da belediye başkanlığı seçimlerini 1 oyla AK Parti’nin adayı Yakup Bilgin Koçal’ın kazandığını açıklamıştı. CHP ise iki sandıktaki oyların sisteme yanlış girdiği iddia ederek, seçim kuruluna müracaat etti. Aynı şekilde AK Parti de iki sandıkta oyların sisteme yanlış girdiğini ileri sürerek itirazda bulunmuştu.

Bu arada oyların yeniden sayılacağı İl Seçim Kurulu'na AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ile CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Kocaeli Milletveli Haydar Akar, Bursa Milletvekilleri Sena Kaleli ve Turhan Tayan geldi. CİHAN

Yorumlar