Yalova seçime gidiyor

30 Mart'ta yapılan belediye başkanlığı seçimleri Yüksek Seçim Kurulu kararıyla iptal edilen Yalova'da, yarın yeniden seçim heyecanı yaşanacak.Cumhuriyet Halk Partisi adayı Vefa Salman'ın 6 oy farkla kazandığı ve mazbatasını alarak göreve...

Google Haberlere Abone ol
Yalova seçime gidiyor

30 Mart'ta yapılan belediye başkanlığı seçimleri Yüksek Seçim Kurulu kararıyla iptal edilen Yalova'da, yarın yeniden seçim heyecanı yaşanacak.

Cumhuriyet Halk Partisi adayı Vefa Salman'ın 6 oy farkla kazandığı ve mazbatasını alarak göreve başladığı Yalova'da, Yüksek Seçim Kurulu AK Parti'nin yaptığı itirazı kabul etmiş ve kısıtlıların oy kullandığı gerekçesiyle seçimi iptal etmişti. İptal kararı sonrasında Yalova, 60 gün sonra yeniden seçim heyecanı yaşayacak.

Yalova'da 75 bin 837 seçmen, sabah 08.00'den itibaren belediye başkanını seçmek için yeniden sandık başına gidecek. 13 okuldaki toplam 245 sandıkta yapılacak oy kullanma işlemi 17.00 itibariyle sona erecek ve sayım işlemine geçilecek.

30 Mart'ta olduğu gibi 1 Haziran seçimlerinde de yarışın, AK Parti adayı Yakup Koçal ile CHP adayı Vefa Salman arasında geçmesi bekleniyor. Her iki partinin adayı da yürüttükleri kampanyayla seçimi kazanmak için büyük çaba harcadı. Adaylar, seçime az bir süre kalana kadar yoğun bir kampanya dönemi geçirirken, seçmenlerden destek istedi.

CİHAN

Yorumlar