Yalnız yaşayan 91 yaşındaki İzzet Demir, huzur evine hayır dedi

Aydın İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü heyetinin, 'Egenin İncesi Yaşlı Çınarlara Vefa' projesi kapsamında ziyaret ettiği 91 yaşındaki İzzet Demir, huzur evi teklifini kabul etmedi. Yıllar önce tanımadığı birine sattığı evinde ölene...

Google Haberlere Abone ol
Yalnız yaşayan 91 yaşındaki İzzet Demir, huzur evine hayır dedi

Aydın İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü heyetinin, 'Egenin İncesi Yaşlı Çınarlara Vefa' projesi kapsamında ziyaret ettiği 91 yaşındaki İzzet Demir, huzur evi teklifini kabul etmedi. Yıllar önce tanımadığı birine sattığı evinde ölene kadar kalma hakkının olduğunu belirten 91 yaşındaki yaşlı çınar İzzet Demir, "Ben huzur evinde yapamam. Kendi evimde yaşamak istiyorum. Evimi tanımadığım birisine sattım. Ölene kadar oturma hakkım var. Ölene kadar da evimde kalacağım. 5 çocuğum var. Bir kızım sahip çıkıyor, evlatlar dağıldı. Oğlanlar evden kovdu. Kendi kendime idare ediyorum. Bir kızım ara sıra gelip o ihtiyaçlarımız karşılıyor. Evimden ayrılmam. Huzur evinde yapamam. Ölene kadar evimde kalacağım." dedi.

    Aydın Valiliği tarafından sürdürülen 'Aydın'ın İncisi Yaşlı Çınarlara Vefa Projesi' kapsamında yaşlılara sahip çıkılmaya devam ediyor. Amaçlarının yalnız, fakir, bakıma muhtaç yaşlıların ihtiyaçlarını evde karşılanması, yaşamlarını sürdürmede özgüvenlerini sürdürmelerinde devletin şefkat elinin onarlın üzerinde olduğunu hissettirmek olduğunu belirten Aydın İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Necati Doğru, "Yaşlıları yalnızlıklarını unutturarak yalnızlık kaygısından uzaklaştırmak sosyal yardımlaşa ve dayanışmayı sağlamak istiyoruz. Diğer kurum ve kuruluşların da yardımlarıyla yaşlılarımıza sahip çıkıyoruz. Yaşlı çınarlarımızın her türlü ihtiyaç ve isteklerini yerinde gidererek onlara sahip çıkıyoruz." şeklinde konuştu.

    Sosyal devlet olma gereği olarak yaşlılara sahip çıkılması gerektiğini belirten Aydın Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, “Gerek şehir içinde gerek köylerimiz de yaşlılarımızı arayıp buluyoruz. Onları maddi ve manevi olarak ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Yaşlılarımız, yaşın verdiği özellikler dolayısıyla ilgiyle muhtaç. İlginin eksikliğini tamamlamaya çalışıyoruz. Sosyal devlet yaşlı, çocuk, güçsüz, ekonomik ve sosyal bakımdan zayıf olan kişileri korumak ve kollamakla yükümlü ve görevli. Son yıllarda sosyal konularda kurumlarımız üzerlerine düşeni yapmaya çalışıyorlar. Yaşlılar daha yakından görüp ihtiyaçlarını gideriyorlar. Yaşlılarımızı ziyaret edip en azından hatırlarını sormalıyız. Bizim de bu konudaki çalışmalarımız çeşitlenerek devam edecek.” dedi.

    Yapılan görüşmeler sonucunda 91 yaşındaki İzzet Demir’in sağlık sorunlarının çözümü, evdeki bazı ihtiyaçlarının giderilmesi için gerekli kurumlar çalışma başlattı. Aydın'ın İncisi Yaşlı Çınarlara Vefa Projesi’ne destek veren Aydın Sanayici ve İşadamları Derneği de İzzet dedenin yatak ihtiyacını gidereceğini belirtti.

     Aydın Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASİAD) Kadın Komitesi üyeleriyle birlikte ziyarete katılan Genel Sekreteri Ömercan Berber, İzzet Demir için üzerlerine düşeni en kısa zamanda yapacaklarını söyledi. CİHAN

Yorumlar