Yalçın: Yolsuzlukları unutturmak için Suriye ile savaş çığırtkanlığı yapılıyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Semih Yalçın, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yolsuzlukları unutturmak adına Suriye’yle savaş çığırtkanlığı yapıyor.

Google Haberlere Abone ol
Yalçın: Yolsuzlukları unutturmak için Suriye ile savaş çığırtkanlığı yapılıyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Semih Yalçın, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yolsuzlukları unutturmak adına Suriye’yle savaş çığırtkanlığı yapıyor." dedi.

Suriye savaş uçağının düşürülmesiyle Başbakan’ın seçim mağduriyeti oynama peşinde olduğunu vurgulayan Yalçın, konuyla ilgili olarak şunları kaydetti: “Yolsuzluğu unutturmak adına Suriye’ye savaş çığırtkanlığı yapılıyor. Başbakan kendi kusurları ortaya çıkmasın diye her şeyi mubah görüyor. Neredeyse Suriye ile savaşa gireceğiz, amacı 'yeter ki bu yolsuzluğu unutturayım' Nitekim teyakkuz haline geçmişler. Süleyman Şah’ın mezarına bir şey olursa 15 dakika içerisinde karşılık verecekler."

Erdoğan'ın Suriye uçağının düşürülmesini meydanlarda kullanmasını eleştiren Yalçın, "Bu durumu iktidarın dış politikadaki hassasiyetinden kaynaklandığı düşünmüyorum. Bu bir seçim mağduriyeti oynamaktır. Yine seçim kahramanlığı yapma peşinde. Çünkü Sayın Başbakan 12 yıldır istismar etmediği bir şey bırakmadı. Suriye uçağının düşürülmesinin ardından meydanlara çıkıp oy için kullanmaya başladı.” açıklamasını yaptı.

"İKTİDAR, MUHSİN YAZICIOĞLU’NUN ÖLÜMÜNÜ AYDINLATMAK İSTEMİYOR"

Yalçın, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinin düşürülmesiyle ilgili olayı AK Parti'nin 5 yıldır aydınlatmak istemediğine dikkat çekti. Yalçın, “Olay, 5 yıldır aydınlatılmak istenmedi. Bu ülkede derin devlet varsa derin de bir iktidar var. Bu derin iktidar şuanda AKP’lilerden oluşmuş. Aydınlatılmasını istemiyorlar demek ki. Emniyet, MİT gibi bütün kurumlar ellerinde. Onlar bunu çözemeyecek kim çözecek, muhalefet mi çözecek?” şeklinde konuştu.

"MONTAJ DİYEREK DEVLET MALINA SONDAJ VURMUŞLAR"

Başbakan Erdoğan’ın seçim meydanlarında kullandığı üslupla vatandaşı birbirine düşürmek istediğini söyleyen Yalçın, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan sonra Başbakan’ın kendi ayıplı halini saklama adına önüne gelen her insana saldırdığını ifade etti. Bütün bu yapılanların korkunun ifadesi olduğunu açıklayan Yalçın, “Montaj dediği görüntüler bize şunu gösterdi; maşallah devlet malına sondaj atmışlar bunlar. Sondaj ile kendi meşgul. Bunun yargılanması olmadıktan sonra bu kambur Başbakan’ın sırtında ebediyen devam eder.” şeklinde konuştu.

    "MİLYARLARI ÇALAN SANDIKTA DA HIRSIZLIK YAPAR"

    İstanbul’da ‘evet mühürlerinin’ çalınmasıyla ilgili olarak, açıklamada bulunan Yalçın, sandıkta da hırsızlık yapılacağını söyledi. Yalçın, “Ayakkabı kutularından milyarların çıktığı bir ülkede, para kasalarının bakanların evlerinden çıktığı bir ülkede, medyaya müdahale ederek anketlerimizin çalındığı bir ülkede sandık başında da her türlü hırsızlığı bunlar yapar. Bu nedenle Sayın Başkanımız her gittiği yerde sandığınıza sahip çıkın diyor. Bunlar sandıkta da hırsızlık yaparlar. Buna izin vermeyeceğiz. Gerekli tüm önlemlerimizi aldık. Sandık başından ayrılmayacağız.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar