Yalçın Akdoğan HDP Heyetiyle Görüşecek

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, cumartesi günü HDP heyetiyle bir araya geleceklerini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Yalçın Akdoğan HDP Heyetiyle Görüşecek

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, cumartesi günü Başbakanlık Ofisi'nde HDP heyetiyle bir araya geleceğini bildirdi.

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Akdoğan Twitter'da yaptığı izahatda HDP heyetiyle 'Yarın saat 11'de Başbakanlık Ofisi'nde HDP heyetiyle biraraya geleceğiz' ifadesini kullandı.

NEVRUZ ÖNCESİ SÜRPRİZ GÖRÜŞME

Hatırlanacağı üzere 21 Mart Nevruz Bayramı'nda Abdullah Öcalan'ın PKK'ya silah bırakma çağrısında bulunacağı uzun süredir konuşuluyordu. Silah bırakma çağrısının konuşulduğu bu zamanlarda Yalçın Akdoğan ve HDP heyetinin biraraya ati olması sürpriz bir büyüme şekilde nitelendirildi.

ÇÖZÜM SÜRECİ KRİZDE Mİ?

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Salı günü yaptığı izahatda 'HDP'yi eleştirmiş ve top bir süredir HDP'nin sahasında. HDP 4 Şubat'tan bu yana top çeviriyor. Kandil'de topu patlatmaya çalışıyor.' demişti.

HDP Eşbaşkanı Demirtaş ise, PKK önderi Öcalan'ın çözüm için önerdiği ve üstünde uzlaşma sağlanan 10 maddelik taslağı hükümetin değişim işlemi istediğini söylemiş ve sürecin 'krizde' bulunduğu yorumunu yapmıştı.

HDP ile Akdoğan arasındaki son görüşme 11 Şubat'ta gerçekleşmiş, görüşmede iç güvenlik paketi ve çözüm sürecinde müzakere evresine geçilmesi ele alınmıştı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar