"Yalancıdan Başbakan Olmaz" Sözüne Onay

Başbakan Erdoğan, " 'Yalancıdan Başbakan olmaz' Kılıçdaroğlu'nun tek doğru sözü" dedi.

Google Haberlere Abone ol
"Yalancıdan Başbakan Olmaz" Sözüne Onay

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun akıl hocasının Pensilvanya’daki zat olduğunu ileri sürerek, “Eline kasetler montaj kasetler akıl veriyor yol gösteriyor. 90 yıllık parti Pensilvanya’daki insan tarafından kukla gibi oynatılıyorö dedi.
Türkiye’de 90 yıllık tarihinde, en çirkin darbe girişimini, en büyük ihaneti yaşadığını ifade eden Erdoğan, “Bunların inine gireceğiz inine, bunları çıkaracağız oradan. Paralel yapının hesabı çok ağır olacak" diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’dan helikopterle gecikmeli olarak beraberinde eşi Emine Erdoğan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte Kırklareli 55’nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı pistine indi. Kırklareli Valisi Mustafa Yaman tarafından karşılanan Başbakan Erdoğan daha sonra otobüsle AK Parti Kırklareli İl Başkanlığı’nın Cumhuriyet Meydanının devamındaki Mustafa Kemal Caddesi'nde düzenlediği miting alanına gelen Başbakan Erdoğan, ‘Dik dur eğilme’, ‘Sayın Başbakan dizini çöktürmeyeceğiz’, ‘Dik dur eğilme Trakya kızanları seninle’, ‘Peynir kenti Kırklareli’ne hoş geldiniz’ pankartları ile karşılayan yaklaşık 4 bin kişiye seslendi. 
Kırklareli’nin Pınarhisarlıların 4 ay misafiri olduğunu hatırlatarak konuşmasına başlayan Başbakan Erdoğan, “Burasının benim için özel bir yeri var, müstesna bir yeri var 4 ay beni bağrına bastı. Ev sahipliği yaptı. AK Parti düşüncesi Kırklareli Pınarhisar’da oluştu. Çizgisi istikameti rotası burada şekillendi" dedi.

ESER SİYASETİ YAPIYORUZ

Kırklareli’ne 3 ay önce, 6 Aralık tarihinde geldiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, “Misafiriniz oldum ve 100 trilyon liralık yatırımların açılısını yaptık. Fakımız bu diğerlerinden ayrılan, onlar laf biz icraat üretiriz. Unutmayın AK Parti’nin siyaseti eser siyasetidir. CHP esersizlik siyaseti, kaset siyaseti yapar. MHP hakaret siyaseti yapar. BDP gerilim siyaseti yapar, ama AK Parti eser siyaseti yapar. Unutmayın eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Farkımız bu, onlar yaptıklarıyla değil iftiraları ile yalanlarıyla biz eserlerimizleö dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda kentin çöp dağları ile çevrili olduğunu, şehrin susuz kaldığını kaydeden Erdoğan, “CHP Genel Müdürü hala yolsuzluk iftiraları ile kasetleri ayakta kalmaya çalışıyor. Sizin geçmişiniz kirli, ey genel müdür SSK genel müdürlüğünü biliyoruz biz. Biz SSK hastanelerinde kuyruktaydık genel müdür olduğunda öyle mi. Koğuşlar vardı odalar yoktu. Sağlam git hasta çıkarsınız, ilaç alamıyordunuz doktor reçete yazıyor, hastanenin eczanesinde ilacın yarısı var yarısı yok. Beyefendi genel müdürdü anlamaz. Buna baş tane koyun teslim et kaybeder gelir. Bunlar bu işten anlamaz iftara atarak ayakta kalacaklarını zanneder. Bunlara rağmen şimdi hastanelerimiz nasıl isteğin hastaneye gidiyor musun, istediğin eczaneden ilacını alıyor musun. AK Parti iktidarı varda onun için. Ambulans helikopterlerimiz Anadolu’nun dört bir yanından, dağlardan hasta mı var oraya uçuyor alıp şehre getiriyor. Hamile anneler mi var şehirde misafir ediyoruz. Doğumdan sonra ne kadar kalması gerekiyorsa alıyoruz neden insan bizim için çok önemliö dedi.

AKLI PENSİLVANYA MI VERİYOR

Meclisten HSYK ve İnternet ile ilgili yasal düzenleme yapıldığını kaydeden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Çok enteresandır ya düşünebiliyor musun, Resmi Gazetede yayınlanmadan yasal düzenlemeyle ilgili Anayasa Mahkemesi’ne müracaat ettiler. Bu CHP içinde hukukçular yok mu? Ama bunlarda aklı evvellerde var kalkmışlar kim verdi ise bu aklı yine Pensilvanya’dan mı geldi bilmiyorum bunlara. Resmi Gazete yayınlamadan Anayasa Mahkemesi’ne müracaat ettiler mahkeme reddetti. Bununla yetinmediler HSYK için yine bu yola başvurdular, yine ayni şekilde Resmi Gazetede yayınlandı, bu defada verdikleri dilekçe eksik. Ayni şekilde Anayasa Mahkemesi onu da iade etti, tamamla öyle gönder dedi. Biz bu işler milletten geçer. Bunların millette gidecek yüzü yok, işi gücü Anayasa Mahkemesi’ne gitmek. 29 gün sonra boyunun postunun ölçüsünü olacaksın inşallah" dedi.
Bölgemizde, Mısır’da Suriye’de, Ukrayna’da önemli gelişmeler yaşandığını hatırlatan Erdoğan, “İşte bu muhalefet içinde kurduğu tuzaklarla tahriklerle Türkiye’nin enerjisini, birikimini adete sabote etmeye çalışıyor. İftira, dedikodu montaj kasetlerle gerilimlerle çok açık şekilde Türkiye’yi dünya gündeminden koparmaya çalışıyor. Gerilim, iftira siyasetine prim vermedik, bundan sonrada vermeyeceğiz. Sizlere hizmet üreteceğiz, yapay gündüm tuzağını düşmeyeceğiz, ülkeyi büyütemeye devam edeceğiz. Bundan sonra da sadece işimize bakacağızö diye konuştu.

YALANCIDAN BAŞBAKAN OLMAZ SÖZÜ DOĞRU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sert eleştirilerde bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi: "CHP genel müdürünün 4 yıldır söylediği sadece bir tane doğru cümle var. Bu adamın doğru konuşmasını bir tane yakaladım nedir biliyor musunuz. Yalancıdan, hırsızdan Başbakan olmaz diyor. İnanın 4 yıl sonra söyledi tek cümle bu. Evet yalancıdan hırsızdan başbakan olmaz. İşte onun için bu CHP Genel Müdürü başbakan olamıyor ve olamayacak. Onun için CHP bu ülkede çok partili dönemde tek başına iktidara gelemiyor, hiçbir zamanda gelemeyecek. Yalancılık yolsuzluk iftara dedikodu bunlarda. Hırsızlık derseniz bunlarda. Baskı, zulüm, ayrımcılık bunlarda. SSK Genel Müdürü yolsuzluklarından Rahşan affı ile kurtuldun. Rahşan affı çıkmasaydı. Aynen İSKİ Genel Müdürü gibi içerdeydin. Bunların baskı ve zulüm tarihidir. Kasetle genel başkan oldu. Anayasa ile ilgili tartışma yapılıyordu, ben Uluştırma Bakanına talimat verdim. TİB’e gidin yayını kesin dedim. Yayını kestik. Bizim ahlak anlayışımız, edep anlayışımız böyle bir şey olamaz kabul etmeyiz. Kim olursa olsun. Ne İslamidir, ne vicdanidir. Bunlar yapar mı yapar mı kasetle genel Pensilvanya yapar mı yapar. Kasetle gelen kasetle gider. Onun için milletin oyu ile gelen milletin oyuyla gider. Kasetle siyaset yapacağını zannedenler aynen bir kasetle onlar ortadan kaybolacak. CHP şu anda Pensilvanya'daki o zat tarafından idare ediliyor. CHP Genel Başkanına Pensilvanya’daki hocası akıl veriyor Eline kasetler montaj kasetler akıl veriyor yol gösteriyor 90 yıllık parti Pensilvanya'daki insan tarafından kukla gibi oynatılıyor. 1995 yılında gazeteci Savaş Ay Pensilvanya’daki zatla o zaman Türkiye’de iken röportaj yapıyor. Ne diyor biliyor musunuz; 'Cebrail dile gelse Türkiye’de parti kursa, ona bile, onun partisini bile desteklemem.' Neden siyasetten uzakmış, ilgisi yokmuş, sonra da maalesef bu saygıdan uzak ifadeyi 40 dereden 40 türlü su getirerek temin etmeye çalıştılar. Aynen bunların televizyonunda Peygamber efendimizle alakalı olarak Miraçtan indirip kamyonete bindiler. Ahlaki olmayan inancımıza. Peygamberimize hakaret dolu bir yaklaşım sergileyenler. Edep yahu. Bunlarda sınır yok bunlar için gayelerine yönelik her şey mubah. Cebrail parti kursa desteklemem diyen zat, bütün gücü ile CHP’yi destekliyor. Siyaseti karıştırmanın mücadelesini veriyor. Cebrial kalktı diyecek kadar cüretkar uluslararası odaklarla Türkiye Cumhuriyeti hükümeti yıpratmaya siyasetin başın çekiyor. Bunlar paralel Aralıkta iktidarı devireceklerdi olmadı, Ocak’ta tutmadı. Şimdi yeni hedefleri 30 Mart seçimlerinde AK Parti yüzde 35'in altına düşecek Nisanda yeni hükümet kurulacak. Aç tavuk kendini darı ambarında sanar. Milletim 30 Martta gereken dersi verecek."

BUNLARIN İNİNE GİRECEĞİZ

Türkiye’de 90 yıllık tarihinde, en çirkin darbe girişimini, en büyük ihaneti yaşadığını ifade eden Erdoğan, “Dava dosyasında 3 bine yakın insanı dinlediler. Kendileri hariç herkesi dinlemişler. Bakanları dinlemişler. Milletvekilleri, sanatçıları, gazetecileri, siyasi parti merkezlerini, Cumhurbaşkanını dinlemişler. Meclis başkanı, Genelkurmay başkanını dinlediler. Zamanlamasını açıklamıyorum. Bunların inine gireceğiz inine, bunları çıkaracağız oradan. Çünkü bu ülkenin ulusal güvenliğini tehdit edenlere karşı bizim koruma görevimiz var. Siz bize böyle bir görev verdiniz bunu yerine getireceğiz. Böyle bir ihanet, alçaklık olabilir mi? Gizli görüşmeleri stratejik görüşmeleri servis ediliyor. Yargı içinde yapı oluşturmuş, emniyet içinde aynı yapıyı oluşturmuş örgütlü planlı biçimde yargıyı ve emniyete töhmet altında bırakacak işler yaptılar. Temiz yargı ve emniyet mensupları var, onlar da yaralandılar. Ama inşallah bunu temize çıkaracağız. Ak sütü lekeleyenlere bu imkanı vermeyeceğiz. Türkiye’de yargıyı kirletmeye, iş göremez, adalet dağıtamaz konuma çekmeye çalışıyorlar. Vahim iddia ve eylemler varken şantaj, tehdit, casusluk varken yargı buna sessiz kalıyor. Bu son derece tehlikeli durum destek veriyor. CHP ve MHP yapılmak istenen darbeye omuz veriyorlar. Pareler yapıdan kurtulmak için HSYK, İnternet yasasını, dinlemeleri ortadan kaldırmak için yaptık. Bu CHP hakim ve savcılarına kol kanat geriyor. Cumhurbaşkanına gitmeden Anayasa Mahkemesi’ne gidiyor. İkinci kez gittiler. Yaptığı tek somut iş kanunları Anayasa Mahkemesi’ne götürmek.ödiye konuştu.

PARALEL YAPININ HESABI ÇOK AĞIR OLACAK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, devletin içinde devlet, paralel devlete asla müsaade etmeyeceklerini vurgulayarak, “Kim olursa olsun hesabını görür ve göstereceğiz. Paralel yapının hesabı çok ağır olacak. Paralel yapı bir fotoğraf gösteriyor. Utanma arlanma yok. Ne diyor tablet bilgisayarı iade etmiş çocuk. Yalan, tablet bilgisayar yetiştirmekte zora giriyoruz, onlar diyor iade etmiş. Dağıttığımız 675 bin, daha geliyor ardından 10 milyon tablet bilgisayarın ihalesini yapıyoruz. Bütün yavrularımız bilgisayarlar dolaşacak. Bizim iktidarımız elinde molotof kokteyle değil, bilgisayarla doluşan bir nesil yetiştiriyor, kitapla dolaşan bir nesil yetiştiriyor. Bu CHP Genel Müdürü eleştiriyor. Gezide dolaşanlar vardı ya ellerinde molotoflarla dükkanları kıran, devlet araçlarını yakıp yıkanlar vardı ya bu gençlik Türk milletinin gençliği olamaz. Bu ülkenin aydınlık yarınlarını hazırlamayacak molotof değil bilgisayarı, kalemi, defteri kitabı ile dolayan gençlik istiyoruz. O gençlik karanlığı aydınlatacak gençliktir" dedi.
Silah kan ticareti yapan vampirlerin çözüm sürecinden çok rahatsız olduğunu, annelerin gözyaşı ile beslenen vicdansız olarak nitelendiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bunlar rahatsız. Çözüm yoluna koymasından birileri çok rahatsız. Meyve veren ağaç taşlanır. Çözüm yoluna koyduğumuz için saldırıyorlar. Terörün acısını çok çektik. Batıdan ülkenin en doğusuna davul zurna ile klarnetle darbuka ile düğüne gider gibi askere yavrularımızı gönderdiğimizi biliyoruz. Git oğlum git ya gazi ol ya şehit dediğinizi biliyoruz, düğüne gider gibi askere gittiler yiğitçe şehit oldular. Allah razı olsun rabbim kabirlerini cennet bahçesine tahvil etsin. 30 yıl bu ağır acıyı yaşadık. 10 bin Mehmedimiz, Peygamber efendimizin Muhammed adından Mehmete dönüşmüş. Muhammed ifadesini kullanırsak peygamberin ismine layık davranamayız diye ondan ona dönüşmüş. Askerimiz de küçük Muhamed anlamında Mehmetçik olmuş, dünyada İslam dünyasında böyle bir ifade yok. 30 bin sivil hayatını kaybetti. Yüreklerimiz burkuldu. Ağzımızın tadı kaçtı sofraların huzuru kaybolduö diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan ile birlikte mitinge katılanlara kırmızı karanfil attı. Ardından da çocuklara satranç takımı hediye etti. AK Parti Kırklareli İl Başkanlığı tarafından Başbakan Erdoğan miting alanına gelişi ve ayrılışı sırasında 30 davul 30 zurna ile karşılanıp uğurlandı.
Başbakan Erdoğan vilayete geçerek Vali Mustafa Yaman'dan ilin sorunları hakkında birifing aldıktan sonra Denizli'ye gitmek üzere helikopterle ayrıldı.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ 

Başbakan Erdoğan’ın Kırklareli’ne gelişi nedeniyle geçeceği güzergahlarda ve miting alanına giden yollarda geniş güvenlik önlemleri alındı. İstanbul, Edirne, Kırklareli’den binin üzerinde takviye polis görevlendirildi. Miting alanın çevresi bariyerlerle çevrildi. Bariyerlerin çevresine de yarım metre arayla polisler görevlendirildi. Bu sırada havadan da sürekli bir polis helikopteri tur atarken çevredeki binaların üzerine keskin nişancılar görev yaptı. Miting alanında kadınlara özel bir bölüm ayrılarak erkeklerin toplanacağı alan ile arasına da demir bariyerler konuldu.

KILIÇDAROĞLU AFİŞLERİ KAPATILDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 3 Mart günü Kırklareli’ye gelişini duyuran billboardlar Başbakan Erdoğan’ın afişleri ile kapatıldı.

İKİ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın miting yapacağı alana ellerinde, 'Hırsız var, Bilal'i de getirdin mi' şeklinde pankart açan Çiçek Güçlü ile Deniz Gülşen başbakanlık korumaları tarafından gözaltına alındı.

Yorumlar