Yakutiye'de kentsel dönüşüm hızla devam edecek

Erzurum merkez Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Hacıcuma Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm projesinin yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Yakutiye'de kentsel dönüşüm hızla devam edecek

Erzurum merkez Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Hacıcuma Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm projesinin yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi.

    Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, Taş Mescit, Hacıcuma ve Narmanlı Mahallesi'nin bir bölümünü kapsayan ilk etap kamulaştırma çalışmalarında yüzde 20'lik alan kaldığını açıkladı. Korkut, yıl içerisinde söz konusu alanın temizlenerek inşaat yapımına hazır hale geleceğine vurgu yaparak "Hacıcuma Mahallesi bu yıl tamamlayarak güzel bir yapılaşma için hazır konuma gelecek. Hacıcuma ve Taş Mescit, Erzurum'un yüzük kaşı. Bu değeri koruyacağız." dedi.

    Mehdiefendi Mahallesi'nde 51 dönüm, Hasanibasri Mahallesi'nde 29 dönüm alanı virane görüntülerden temizleyerek kentsel dönüşümün elle tutulur hizmetini gerçekleştiren Ali Korkut, yeni dönemde de dönüşüme devam edeceklerine değindi. Hacıcuma ve Taş Mescit Mahallesi'ni kapsayan, toplam 233 bin metrekare alandan oluşan dönüşüm çalışmalarının yıl içerisinde de devam edeceğini söyledi. Hacıcuma Kentsel Dönüşüm Projesi'nin birinci etabının 58 bin metrekare alandan oluştuğunu hatırlatan Korkut, "Hacıcuma Mahallesi ve Taş Mescit, Erzurum'un adeta yüzük kaşları. Bu değeri korumak gerekiyor. Alanda yüzde 80 oranında kamulaştırma tamamlandı. Yüzde 20'lik bir kamulaştırmayla alanı temizlemiş olacağız. İnşallah bu yıl alanı tamamen temizlemiş olacağız. Burada aynı değeri taşıyan, şehrin yüzük kaşı olabilecek bir mimari uygulayarak yapılaşmayı gerçekleştirmeyi planlıyoruz." şeklinde konuştu.

    Bu 2 mahallenin tarihi ve kültürel özellikleri olduğunu da hatırlatan Korkut, "Maalesef yenilenemeyince insanını çevreye, yeni imar bölgelerine kaçırmış. Zamanla bu mahallelerde gecekondulaşma yaşanmış, viranelik artmış. Eski komşuluk ilişkilerini yeniden kurabilir miyiz bilemiyorum, ancak her 2 mahallenin estetik olarak yaşamını sürdürmesi konusunda çok işler yapabileceğimizi tahmin ediyorum." açıklamasında bulundu. CİHAN

Yorumlar