Yakutiye'de hamamlar denetledi

Erzurum merkez Yakutiye Belediyesi zabıta ekipleri ilçe sınırlarında yer alan kadın ve erkekler hamamlarında denetim yaptı. Havlu, peştamal ve havuzların kontrol edildiği denetimlerde biri kadın hamamı olmak üzere 3 hamama cezai işlem uygulandı....

Google Haberlere Abone ol
Yakutiye'de hamamlar denetledi

Erzurum merkez Yakutiye Belediyesi zabıta ekipleri ilçe sınırlarında yer alan kadın ve erkekler hamamlarında denetim yaptı. Havlu, peştamal ve havuzların kontrol edildiği denetimlerde biri kadın hamamı olmak üzere 3 hamama cezai işlem uygulandı. Belediye Başkanı Ali Korkut, hamamların insan sağlığı açısından önemli olduğunu belirterek, "İnsanımızı ilgilendiren her alanda denetimlerin yapılması için Zabıta Müdürlüğümüze talimat verdim. Düzenli olarak kontroller yapılacak." dedi.

Zabıta ekipleri ilçedeki 16 hamamda denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde hijyen şartlarına yugunluk kontrol ediliyor. Zabıta yetkilileri, havlu, peştamal gibi kullanılan malzemeler ile yıkanma yerlerini kontrol ettiklerini belirttiler. Denetimlerde 4 kadın hamamı, 12 erkek hamamı kontrol edildi. Hanımlara hizmet veren 1 hamam ile 2 erkek hamamına hijyen kurallarına uymadıklarından cezai işlem uygulandı.

Denetimlerin belirli aralıklarla süreceğini belirten zabıta yetkilileri, "İlçe sınırlarında bütün alanlarda Başkanımız Ali Korkut'un talimatıyla denetimlerimizi sürdürüyoruz. Halkın sağlığı her şeyin üzerindedir. Kimsenin eksik ve kusurunu görmemezlikten gelmiyoruz." dedi.

CİHAN

Yorumlar