Yakutiye Süt Birliği satılmayan sütlerialıp çiftçiye destek oluyor

Erzurum Yakutiye Süt Birliği’nin 2014 yılı genel kurulu gerçekleştirildi. Birliğin kendi merkezinde yapılan genel kurul toplantısında Yakutiye Süt Birliği Başkanı Mücahit Harmandar, birliği 3 yıl önce kurduklarını ve 40 üye ile yola çıktıklarını, şuanda.

Google Haberlere Abone ol
Yakutiye Süt Birliği satılmayan sütlerialıp çiftçiye destek oluyor

Erzurum Yakutiye Süt Birliği’nin 2014 yılı genel kurulu gerçekleştirildi. Birliğin kendi merkezinde yapılan genel kurul toplantısında Yakutiye Süt Birliği Başkanı Mücahit Harmandar, birliği 3 yıl önce kurduklarını ve 40 üye ile yola çıktıklarını, şuanda ise 190 üyeye ulaştıklarını söyledi.

40 köye hitap ettiklerini dile getiren Harmandar konuyla ilgili şunları aktardı: “Geçmiş yıllarda süt çoğalınca sütlerde indirim yapılıyordu. Üreticilerimiz ürettikleri sütten para kazanamıyordu. Artık bu tür uygulamalara son verdik. Bu sene üreticilerimiz, besicilerimiz için satılmayan sütlerini alarak destek olduk. Bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. Sadece ilimizde değil başka illerdeki üreticilerimizin sütlerini alacağız. Erzurum’daki çiftçilerimiz Devletimizin vermiş olduğu çiftçi desteklemelerinden en iyi şekilde yararlanıyor. Bizim şuanki tek hedefimiz her köye soğuk süt hava tanklarını kurmak istiyoruz. Bu anlamada SODES’e çeşitli projeler yaparak bu projelerimizi SODES’e sunacağız. Amacımız ilimizde kaliteli süt satışı yapmak hem halkamızı kaliteli süt içecek hem de Erzurum’daki çiftçilerimiz kazanmış olacak. Yine bunun yanında her hafta ya da hafta sonlarında önceden belirlediğimiz köylere uzmanlar nezaretinde gideceğiz. Köylülerimizle bir araya gelecek, onları bilgilendirecek ve sorunlarını yerinde tespit edeceğiz. Bu şekilde süreç içerisinde üreticilerimizin eğitsel sorumluluğunu da üstlenmiş olacağız. Bizim tek hedefimiz Erzurum çiftçisinin her anlamda ekonomik anlamda kalkındırmak ve Erzurum çiftçisini Erzurum’da tutturmak.” CİHAN

Yorumlar