Yakutiye sakinleri bir mesajla belediye başkanına ulaşabilecek

Erzurum Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, derdini ulaştıramayan vatandaş kalmasın, 180 bin ilçe sakininin her biri sorununu iletsin diye teknolojik yenilikleri devreye sokuyor.

Google Haberlere Abone ol
Yakutiye sakinleri bir mesajla belediye başkanına ulaşabilecek

Erzurum Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, derdini ulaştıramayan vatandaş kalmasın, 180 bin ilçe sakininin her biri sorununu iletsin diye teknolojik yenilikleri devreye sokuyor. Tüm operatörlerden "3172"e YAKUTİYEBEL yazıp bir boşluk bıraktıktan sonra istek, talep ve şikayetlerini yazanlar aynı gün cevaplarını da alacaklar.

Her insanın belediyeye gelmediğini, gelemediğini ifade eden Ali Korkut, ilçe halkına bir mesaj kadar yakın olduklarını belirtti. Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, Akıllı Kent Otomasyon sistemi ile ilçenin tüm verilerini datalara kaydettiklerini hatırlatarak 'e-belediye, T-belediye'ciliğin ardından vatandaşın belediyeye ulaşımı için yeni bir teknolojik imkanı devreye soktuklarını söyledi. Vatandaşların çevrelerindeki sorunları, istek ve şikayetlerini bir mesajla bildirebileceklerini ifade eden Ali Korkut, "Yakutiye Belediyesi olarak hizmette teknolojinin tüm imkanlarını kullanmaya çalışıyoruz. Bunda amaç, vatandaşın bizlere kolay yoldan ulaşabilmesini sağlamak, hizmetin daha pratik ve hızlı ulaşılabilir olmasını sağlamaktır" dedi.

3172'YE KISA MESAJ ATIN AYNI GÜN SONUÇ ALIN

Ali Korkut, bir operatör GSM şirketiyle yaptıkları çalışma ile halkın belediyeye ulaşımını kolaylaştırmak için yeni bir sistemin devreye girdiğini vurgulayarak "Vatandaşlarımız tüm operatörlerden 3172 numarasına YAKUTiYEBEL yazıp bir boşluk bıraktıktan sonra mesajını yazacak. İstekleri, şikayetleri, çevrelerinde yaşadıkları bir sorunu bize iletebilecekler. Belediye olarak vatandaşımız aynı gün içinde bilgilendirilecek. Sorun, istek veya şikayetinin çözümü bizim yetkimizdeyse mümkün olduğu en kısa sürede çözümünü de ulaştıracağız Başka bir kurumla ilgiliyse ilgili kurum nezdinde çalışma yapacağız. Her istek, talep veya şikayet değerlendirilecektir. Yapılabilecek çözümler ve üretilecek işler vatandaşımıza en hızlı bir şekilde geri dönüşle bilgilendirilmesi sağlanacaktır. Bu hizmetle insanımızın belediyeye gelme sorunu ortadan kalktığı gibi, 'acaba başkana ulaşabilir miyim' derdi de kalmayacak" şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar