Yakutiye Kent Meydanı genişletilecek

Erzurum Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Kent Meydanı'nı genişletme kararı verdi. Yardım Severler Derneği'ne ait bina için kamulaştırma kararı alan Ali Korkut, hedefinde PTT binasını da katarak alanın Cennet...

Google Haberlere Abone ol
Yakutiye Kent Meydanı genişletilecek

Erzurum Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Kent Meydanı'nı genişletme kararı verdi. Yardım Severler Derneği'ne ait bina için kamulaştırma kararı alan Ali Korkut, hedefinde PTT binasını da katarak alanın Cennet Çeşme'ye kadar inmek olduğunu belirtiyor.

Yakutiye Kent Meydanı 379 metrekare genişletilecek. Kent Meydanının alt köşesinde bulunan Yardım Severler Derneği'ne ait binayı kamulaştırma kararı alan Ali Korkut, hedeflerinin alt kısımda yer alan binaların tamamını alana katmak olduğunu söyledi. Korkut, ilçenin tarihsel dokusunu öne çıkaracaklarına vurgu yaparak "Yakutiye Belediyesi, tarihi eserleri ile bütünleşmiş, tarihsel birikiminin farkında olan ilçe noktasına gelecektir. Yapılaşma sorunlarını geride bırakmış, meydanlarıyla üne kavuşan ilçe olma yolunda ilerliyoruz. Bunun için Yakutiye Kent Meydanı'nın çevresindeki kötü yapılaşmayı kaldırıp, alanı bütünleştirme düşüncesindeyim." dedi.

CİHAN

Yorumlar