Yakutiye Belediyesi, Erzincan Kapı'yı düzenliyor

Erzurum merkez Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Erzincankapı semti ve çevresine açılan sokakları baştan aşağı yeniden düzenletiyor. Semtte yol, kaldırım çalışması yanı sıra trafik için de yeni düzenleme getiriliyor. Ali Korkut,...

Google Haberlere Abone ol
Yakutiye Belediyesi, Erzincan Kapı'yı düzenliyor

Erzurum merkez Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Erzincankapı semti ve çevresine açılan sokakları baştan aşağı yeniden düzenletiyor. Semtte yol, kaldırım çalışması yanı sıra trafik için de yeni düzenleme getiriliyor. Ali Korkut, saat yönünde işleyen trafiği ve düzene kavuşan bir semt için adım attıklarını söyledi.

Yakutiye Belediyesi, işleyişiyle büyük sorunlara yol açan ve çeşitli noktalardan Erzincankapı semtine çıkan sokak ve caddelerde yeni düzenlemeye gidiyor. Haşıloğlu Caddesi, Murat Paşa Mahallesi'nden Erzincan Kapı semtine çıkan ara ve ana sokaklarda yol ve kaldırım çalışmaları yapılmaya başlandı. Bu sayede trafik akışı da yeni düzenlenmeye başlandı. Belediye Başkanı Korkut, saat yönünde işleyen trafik düzenlemesiyle birlikte yayalar için kaldırım düzenlemesinin de yapılacağını belirtti. Yeni düzenleme ile Bosna Caddesi'nden, Haşıloğlu Parkı'na giriş yapılabilecek.

Trafik, Haşıloğlu Parkı yanından trafik Erzincankapı semtine doğru akacak. Erzincankapı semtinde Murat Paşa Camii önü ile Kızılay İş Merkezi arkasından yukarı yönlü akan trafik, saat yönünde devam ederek Cumhuriyet Caddesi'nden dönerek Erzincan Kapı semtine devam eden yol yönünde tek yön olarak işleyecek. Haşıloğlu Caddesi'nde Bosna Caddesi'ne tek yön gidiş devam edecek. Erzincankapı semtine dönüşün bitiminde kapan konularak Palen Gaz'ın bulunduğu Haşıloğlu Parkı'nın tek yönü korunacak. Erzincankapı semtinde Vakıf Paleryum İş Merkezi'nden Dadaş Sineması yönüne doğru dükkanların yoğun olduğu kısımda ise araç yolu daraltılacak, park yasağı konulacak. Yaya kaldırımı ise genişleyecek.

Belediye Başkanı, ESKİ tarafından yapılan altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından düzenlemeye başladıklarını belirterek "Erzincan Kapı, maalesef neredeyse düzensizlikler semtine dönüşmüştü. Yaptığımız düzenleme ile trafik tek yönlü akacak. Yolu yeniden ele aldık, asfalt çalışmasını yapıyoruz. Kaldırım çalışması da beraberinde devam ediyor. Erzincan Kapı'da yayalar rahatça kaldırımdan geçebilecek. Böylece dükkanlar açısından ticari canlılığa katkı sağlayacak. Yine bölge içerisinde Murat Paşa Camii ve hamamının da bulunduğu düşünülürse nadide bir bölge olduğu ortaya çıkar. İnşallah kısa sürede tarihi ve ticari yönüyle yer edinmiş Erzincan Kapı semtimiz nezih bir konuma ulaşacaktır." şeklinde konuştu CİHAN

Yorumlar