Yakutiye Belediye Meclisi'nde son oturum yapıldı

Eruzurum'un Yakutiye ilçe belediyesinde 2009 seçimleriyle seçilen meclis üyelerinin 5 yıllık görev süresinin ardından son meclis oturumunu yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Yakutiye Belediye Meclisi'nde son oturum yapıldı

Eruzurum'un Yakutiye ilçe belediyesinde 2009 seçimleriyle seçilen meclis üyelerinin 5 yıllık görev süresinin ardından son meclis oturumunu yaptı. Meclis üyelerinin büyük bir bölümünün partilerin listesinde yer almamaları nedeniyle son oturum veda havasında gerçekleşti. Belediye Başkanı Ali Korkut, zevkle görev yaptığı meclis üyelerinden helallik istedi. MHP Grubu adına İsmail Aslan, AK Parti Grubu adına İlker Özkara ve Tayyip Güngör teşekkür konuşması yaptı.

Yakutiye Belediyesi Mart ayı Meclis toplantısı, belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Ali Korkut başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda veda ve hüzün havası vardı. Bir bölümünün partilerinin yeni dönem listesinde bulunmayan Meclis üyeleri veda konuşması yaptı. MHP Grubu adına konuşan İsmail Aslan, muhalefet olarak meseleye yaklaşmadıklarının altını çizerek ilçenin yararına gelen her projeye olumlu yaklaştıklarını, olumsuz gördükleri bazı kararlara ise muhalefet olarak şerh düştüklerine vurgu yaptı. Aslan, "Mart 2009 sonrası halkımız bize muhalefet görevi verdi. Biz milletimizin, ilçemizin ve şehrimizin yararına projelere destek verdik. Meclisin iç barışının bozulmaması için elimizden gelen özeni gösterdik. Elbette ki bu tek başına bizle ilgili değil, sizlerin de katkınız olmuştur. Bizde görev süremizde arkadaşlarımızdan kırdıklarımız olduysa haklarını helal etsinler. Bizden yana hakkımız helal olsun, yeni dönemde görev yapacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum" dedi.

Ali Korkut, 5 yıl birlikte olduğu arkadaşlarına hakkını ve hukukunu helal ettiğini belirterek başladığı konuşmasında, "İyi günlerimiz oldu, kırıldığımız, kırdığımız günler oldu belki. Bunlar süreç içerisinde yaşandı, geldi geçti. Şehrimize ilçemize önemli hizmetlere birlikte imza attık. Bu işler nasiptir, Allah dün sizlere nasip etti, bugün başka arkadaşlarımıza nasip etti. Bana yeniden adaylığı nasip etti. Belediye Başkanı seçilirsem hizmetin en güzelini yapmaya devam edeceğim. Birlik ve beraberlik içerisinde 5 yılı geride bıraktık. Bilerek, bilmeyerek kalbinizi kırdıysam, sizlerden özür diliyorum. Ben hepinize hakkımı helal ediyorum, sizlerin de hakkı varsa helal etmenizi rica ediyorum " dedi.

Belediye Başkanı Ali Korkut ve Meclis üyeleri oturumun ardından birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Meclis toplantısı iyi niyet dilekleri ve temenniler eşliğinde toplantı sona erdi. CİHAN

Yorumlar