Yakutiye Belediye Meclisinde İlk oturum

Erzurum Yakutiye Belediye Meclisi, Belediye Başkanlığı'na yeniden seçilen Ali Korkut başkanlığında toplandı.

Google Haberlere Abone ol
Yakutiye Belediye Meclisinde İlk oturum

Erzurum Yakutiye Belediye Meclisi, Belediye Başkanlığı'na yeniden seçilen Ali Korkut başkanlığında toplandı. Meclis Başkan vekillikleri, komisyonlara seçimlerin yapıldığı ilk oturumda bir konuşma yapan Ali Korkut, önceki dönemde şehir yararına ortak dayanışma yapan bir yapı olduğunu belirterek görev yapan üyelere teşekkür etti. Korkut, yeni dönem için iktidar ve muhalefetin Yakutiye ve Erzurum noktasında birleşeceğini belirterek "Yanlış bir işimiz olursa engel olursunuz, uyarırsınız. Allah'ın izniyle biz de yanlış yapmamaya çalışırız. İktidar olarak biz yaptığımız hizmetlerde muhalefet üyelerimizin de destek ve katkılarını bekliyoruz. Elbetteki yapıcı uyarıları bizim için önemlidir." dedi.

Yakutiye Belediye Meclisi, yeni seçilen üyeleriyle ilk oturumunu gerçekleştirdi. İlk oturumda Meclis Başkan Vekillikleri ile komisyonlar için üye seçimi yapıldı. Yapılan seçimlerle Meclis 1. Başkan Vekilliğine Şengül Tan, Katip Üyeliklere Ahmet Reis Tanas, Recep Çelik getirildi. Başkan vekillikleri ve komisyonlar 1 yıllığına görev yapacak. 1 yılın ardından yeniden seçim yapılacak. Yapılan seçimlerde Encümenliğe Sinan Seçer, Fatih İpek, Yavuz Köşklü; Taktir Kıymet Komisyonu üyeliklerine Ak Parti Hikmet Güler, Sinan Doğan, Taner Akgün, Hikmet Budak, MHP Zafer Özdemir, Bütçe Kesin Hesap Tetkik Komisyonu üyeliklerine AK Parti Lütfü İbişoğlu, Türker Özkara, Aynur Gülmez, Ahmet Reis Tanas, MHP Yusuf Demircioğlu; İmar Komisyonu AK Parti Ferhat Mergan, Recep Aydın, Ahmet Ali Çakırgöz, Mahmut Kuzey, MHP Vedat Borulu seçildi.

    KORKUT: YANLIŞA GEÇİT YOK

    Ali Korkut, ilk meclis oturumu yapıldığı için her madde ve konuda ayrıntılı bilgi sundu. İktidar ve muhalefet üyelerinin her zaman istedikleri bilgiye ulaşabileceklerini hatırlatan Korkut, "Geçmiş dönemde olduğu gibi yeni dönemde de meclis üyelerimiz her bilgiye rahatlıkla ulaşabileceklerdir. Biz yönetim olarak Meclis onayı almayan hiçbir işe kalkışmayacağız. 5 yılda yanlış işimiz olmadı. Allah nasip ederse bu dönemde yanlışta işimiz olmayacaktır. Ancak hata yapmamız söz konusu olursa muhalefet ve iktidar meclis üyelerimizden bu konuda uyarılarını, projelerimiz hakkında yapıcı tenkitlerini her zaman bekleyeceğiz. İlerleyen zamanda göreceksiniz, bizim her işimiz doğruluk üzerinedir. Kayırma ve kollamacılık üzerine olmayacaktır. Seçilen tüm Meclis üyelerimizi tebrik ediyorum, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar