Yakub Saygılı: Operasyonlar, cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarında görev ayan polis müdürü Yakub Saygılı, KCK, Ergenekon ve yolsuzluğu soruşturan polislerin sahur vakti gözaltına alınmasının cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili olduğunu söyledi. Samanyolu Haber'de canlı...

Google Haberlere Abone ol
Yakub Saygılı: Operasyonlar, cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarında görev ayan polis müdürü Yakub Saygılı, KCK, Ergenekon ve yolsuzluğu soruşturan polislerin sahur vakti gözaltına alınmasının cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili olduğunu söyledi.

Samanyolu Haber'de canlı yayında soruları cevaplayan Yakub Saygılı açıklamalarının satır başları şöyle:

"İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde çalışanların çoğu arkadaşımız. Genel profilleri işlerini ciddiye alan insanlar. Yaptıkları iş hata götürmez. Terörle mücadele zordur. Başka işin toleresi olur, ama terörle mücadelenin olmaz. Terörle mücadele ve istihbaratta herkesin uyum içinde çalıştığı söylenemez. Ama genel anlamda uyumluyduk. Ben hukuk dışında bir uygulamaya şahit olmadım. Kimsenin haberi olmayacağını düşüncesiyle ekip dışına çıkılmasına şahit olmadım.

Suçlamaların başında casusluk geliyor. Burada temel hususlar var. Maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasıdır. İddia edilen bir suçu kim nerede ne zaman işlenmiştir buna ne kadar eşlik etmiştir bunlar ortaya konulmalı. Bu soruşturmaya bakıldığında idari soruşturma yapan müfettişlerin soruşturmasında temel kriter hukuk değil. Bana da gelen fezlekede bana bu raporu ne hakla hazırlarsın dediler. Savcının müfettişlerin gönderdiği raporları toplayıp incelemesi gerekir.

Bu operasyon geçen ay da yapılabilirdi. Bayramdan sonra da yapılabilirdi. Casuslukla itham edildiler. Başka bir suçla itham edilselerdi kamuoyunda yankı bulmazdı. Şimdiye kadar bu suçlamaların emarelerini göremedik.

'DELİL OLUŞTURMA İHTİMALİ'

Delil oluşturma ihtimali vardır. Benim başıma, bir başkasının başına gelecek bir ihtimal. Böyle bir şey varsa faydalı bulmam. Artık ‘delil oluşturma’ bu ülkemizin gündeminden çıkmalı. Ben de aynı suçlamalarla çok sayıda müdür, müfettiş, polis hakkında suç duyurusunda bulundum. Aynı şeylerden şikâyetçiyim. Umuyorum ki mahkeme safahatında bu tip işin doğasında olmayan uydurulduğu görülen şeylerin ayıklanır.

Aslında ilk baştan başlamak gerekir. O gece eve oldukça geç gittim. Sitenin içinde bir tanıdığım medya mensubu ile karşılaştım. Ne yapıyorsun? diye sorduğumda ‘Bir görev var onun için geldik’ dedi. Daha operasyon başlamamıştı. Site güvenlikli korunaklı bir site medya mensuplarının tek başına girmesi mümkün değil. Oldukça güvenli bir yer. Siteye girmişler ve pozisyon almışlardı. ‘Beyaz ayarını şu duvarda yapabilirsiniz’ diye mizahi bir mesaj atmıştım. Bu kendilerinin daha önceden haberdar edildiklerini anlamına geliyor. Bunda değişiklik de olmuş olabilir. Sanki liste verilmiş ve değişmiş gibi bir durum vardı. Meydanın bilgilendirildiği anlaşılıyor. Gece 2 gibi gözaltılar yapıldı. Buna anlam veremedim. Gece niye gözaltı yapılır insanlar? Sabah 5-6’da gelebilir. Mahkemenin verdiği arama kararlarını 1 gün ile 3 gün diye gelir. Gündüz önemli diye gelir. Normal şartlarda gece gidilmez. 2’de uyuyan insan 6’da da uyuyordur.

'OPERASYON ÖNCESİ BRİFİNG ALMIŞLAR'

Bu insanların hiçbirisi kaçmamış. Deklare etmişler ‘sıcak kahvemiz var bekliyoruz’ diye. Çorumda görevli arkadaşın ikametini jandarma, polisten, terörle mücadeleden 5 tim evi sarmışlar. Köydeki gençlere ‘evinize dönün çatışma çıkabilir’ diyorlar. Baskına gittikleri arkadaşın böyle bir şeye ihtiyacı yok. Alanında uzman birisi. Belli ki bu insanlar operasyondan önce brifing almışlar. Brifingi verenin düşüncesi nasılsa, onlarda o psikoloji ile operasyona gitmiş.

Bir konu daha var aklıma gelen. Nitelik meselesi. Terörle mücadele tasfiye edildi. Bu insanların yerine yenileri geldi. Yenileri çok nitelikliydi hazırlardı da gelmediler ki. Amatör belki de şubede eğitim görmek için alınan acemi arkadaşlardı. Bunlara güvenmiyorlardı böyle yaptılarsa çok vahim bir durum. Kendi personeli büroları arasında güven sorunu varsa çok vahim bir durum.

Mahkemelerin adil karar vermesini temenni ediyorum. Bu operasyonun bununla sınırlı kalmayacağını Başbakan Erdoğan söyledi. Polise yapılan operasyon ve gözaltılar Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili.

CİHAN

Yorumlar