Yaklaşık 5 bin genç Harakani diyarında buluşacak

Kars'ta Mevlana'nın hocası Seyyid Şehid Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri'nin bilinirliğinin artması ve fütüvvet ahlakının genç nesillerde neşet etmesi için çalışmalara bir yenisi ekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Yaklaşık 5 bin genç Harakani diyarında buluşacak

Kars'ta Mevlana'nın hocası Seyyid Şehid Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri'nin bilinirliğinin artması ve fütüvvet ahlakının genç nesillerde neşet etmesi için çalışmalara bir yenisi ekleniyor. Ebu'l Hasan Harakani Vakfı bu çerçevede yurt içinden ve yurt dışından binlerce genci Kars'ta misafir edecek.

    Ebu'l Hasan Harakani Vakfı Başkanı ve Evliya Camii İmam Hatibi Yavuz Uzgur, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada, Kars'ın civanmertlerin ve fütüvvet ahlakına münhasır insanların şehri olduğunu ifade etti. Uzgur, "Harakani Hz. bin yıl önce bu şehre gelerek, burada fütüvvet medeniyetinin temellerini atmış ve Anadolu fütuhatının da temellerini atarak bu şehirde çalışmalarını faaliyetlerini başlatmıştır. Ve şöyle buyurmuştur, 'Her kim bu kapıya gelirse ekmeğini veriniz. İnancını sormayınız. Allah katında ruh taşımaya layık olan herkes Ebu'l Hasan'ın sofrasında ekmek yemeğe layıktır.' Bu anlayış ve bu şuur üzerine 1000 yıldan beridir bu Kars kapısında faaliyetler çalışmalar devam etmektedir." dedi.

    Uzgur çalışmalarında Anadolu insanının fütüvvet medeniyetlerinin yeniden dünyaya intişar etmesini ve tanıtılmasını bu çerçevede özellikle Kars'tan başlayarak Harakani'nin insana, gençliğe vermiş olduğu değeri ve kıymeti gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında tanıtma azminde olduklarını söyledi. Bu tanıtımı yapmalarında Harakani Hazretleri'nin iki cihan serveri Hz. Muhammed'den (s.a.v.) ve Kur'an ilminden almış olduğu insanı yüceltme, yükseltme, değer verme anlayış ve mantalitesinin gençlikten başlayarak bütün dünyaya yeniden bildirme heyecanı olduğunu belirtti.

    YAKLAŞIK 5 BİN GENÇ KARS'TA OLACAK

    Harakani Vakfı Başkanı Uzgur, bu çalışmalarında Kars Valiliği'nin kendilerini yalnız bırakmadığını ifade ederek takriben 3 gün sürecek ve şehrin inanç turizmine ciddi katkı sunacak programda ilk etapta gelen misafirlere Kars'ın tarihi güzelliklerinin gösterileceğini, program çerçevesinde konferans verileceğini ifade etti. Uzgur, Harakani Türbesi'nin bulunduğu bahçede yemek ikramının yapılacağını yanı sıra Harakani Tasavvuf Korosu'nun İsmail Ayetmiz Kapalı Spor Salonu'nda 5 bin kişiye tasavvuf musikisi dinletisi sunacağını kaydetti. CİHAN

Yorumlar