Yaklaşık 260 bin öğrenci Güvender Deneme Sınavı'na katıldı

Türkiye genelinde düzenli olarak yapılan Güvender Deneme Sınavları'nın ilki olan Güvender YGS Denemesi gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Yaklaşık 260 bin öğrenci Güvender Deneme Sınavı'na katıldı

Türkiye genelinde düzenli olarak yapılan Güvender Deneme Sınavları'nın ilki olan Güvender YGS Denemesi gerçekleştirildi. Yaklaşık 260 bin öğrencinin kendisini denediği bu yılki sınavda öğrenciler Türkiye'deki konumlarını görme imkanına sahip oldu.

Sınavlarda orijinaline uygun olarak Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri alanlarında toplam 160 soru soruldu. Soruları genel olarak oldukça başarılı bulan öğrenciler, bazı sorularda çok zorlandıklarını da ifade etti. ÖSYM tarafından mevzuatta yapılan değişikliğe uygun olarak sosyal bilimler testinde 36-40. soruları din kültürü ve ahlak bilgisi dersini yasal olarak almak zorunda olanlar ile imam-hatip liseleri öğrenci ve mezunları cevapladı. Aynı testin 41-45. soruları ise din kültürü ve ahlak bilgisi dersini yasal olarak almak zorunda olmayanlar ile farklı müfredatta okuyanlar için hazırlandı.

    Sınavlar hakkında değerlendirmede bulunan Güvender Yönetim Kurulu Başkanı Aysal Aytaç, öğrencilerin deneme sınavlarının sonucunu, belli yeterliliklere ilişkin eksikliklerini görmek ve kendini geliştirme için bir fırsat olarak değerlendirme olduğunu söyledi. Başkan Yardımcısı Eyyüp Kılcı ise sınava hazırlanmanın uzun bir süre gerektirdiğini belirterek “Sınavlarda başarı sürekli, düzenli ve planlı çabayı gerektirir. Son birkaç haftada çaba harcamayla mucize ortaya çıkmaz. Ama uzun süredir bu hazırlığın içinde olan öğrenciler durumlarına ayna tutacak Güvender Deneme Sınavları'na katılarak gerçeğe yakın ortamda, aslına uygun sorulara cevap vererek hem sınav heyecanını yenme, hem yetersiz kaldıkları kısımları tespit etme imkanı buluyorlar." ifadelerini kullandı.

    Öğrencilerin son günleri olumlu değerlendirerek eksik ve yetersiz kaldıkları kısımları tamamlamak için fırsat yakaladığını ifade eden Kılcı şöyle devam etti: "Deneme sınavlarımızda genel olarak öğrencilerin asıl sınavda aldıkları puan ve kazandıkları yüzdelik dilimin tespitini, doğruya çok yakın bir şekilde yapıyoruz. Bu da Güvender Deneme Sınavları'nın başarısı ve güvenirliliği olarak bize geri dönüyor.” dedi.
    
    Öğrencilerin son anda paniğe kapılarak gece-gündüz çalışmalarının ise yarardan çok zarar getirebileceğini belirten Kılcı, sağlıklı olanın telaşa kapılmadan sakin bir yaklaşım sergilemeleri gerektiği üzerinde durdu. Eyyüp Kılcı, uzmanların belirttiği “Son andaki ve panik halindeki öğrenmeler, önceki öğrenilenler üzerinde bozucu etki yaparak bellekte karışıklıklara yol açabilir.” uyarısına da dikkati çekti. CİHAN

Yorumlar