Yakar: Yürürlüğe giren kanuna karşı çıkıyorlar

Kütahya Sakatlar Derneği Başkanı Hatice Yakar, kent merkezinde bulunan engellilerin en büyük sorununun ulaşım olduğunu söyledi. Yakar, ‘Engelliler Haftası’ etkinlikleri kapsamında çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunduğunu belirterek Kütahya’da...

Google Haberlere Abone ol
Yakar: Yürürlüğe giren kanuna karşı çıkıyorlar

Kütahya Sakatlar Derneği Başkanı Hatice Yakar, kent merkezinde bulunan engellilerin en büyük sorununun ulaşım olduğunu söyledi.

Yakar, ‘Engelliler Haftası’ etkinlikleri kapsamında çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunduğunu belirterek Kütahya’da engellilerin sorununun olmadığını söyleyenlere tepki gösterdi. Yakar, Kütahyalı engellilerin en büyük sorunlarının ulaşım olduğunu belirterek “Engellilerin tüm sıkıntı ve problemlerine çözüm getirilmesi gereken bir hafta. Komisyonlar aracılığı ile bu problemlerin çözülmesi gerekiyor. Sıkıntı Kütahya’da yok gibi görünüyor ama büyük sorunlarımız var. En büyük sıkıntımız ulaşım.” dedi.

    "DEVLET BİZE BÖYLE BİR HAK VERMİŞ BİZ DE KULLANACAĞIZ"

    Yakar, Kütahya Halk Otobüsçüleri Odası’nın engellilere yönelik kanun ve yönetmelikleri yok saydığını kaydederek “Ulaşımda engellerimiz yıllardır toplu taşımayı kullanamıyorlardı. Bir yılın üzerinde otobüslerin bazıları engellilere uygun hale getirildi ama bizim Otobüsçüler Odası Başkanımız bu kanun ve uygulamaları yerine getirilmemektedir. Bu yürürlüğe giren kanuna karşı çıkılıyorsa bizim söyleyecek bir şeyimiz yok. Bizi rencide etmeleri ve hakarete varan davranışları bizi üzüyor. Devletin bize verdiği hakkı kullanmak için elimizden geleni yaparız. Devlet bize böyle bir hak vermiş biz de kullanacağız” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz haftalarda kendilerinin de içerisinde bulunduğu bir toplantıda 200’ü aşkın halk otobüsünün şikayet edildiğini, yapılan şikayetlerin ise engelli ve 65 yaş ve üzeri tarafından yapıldığının altını çizen Yakar; “Geçtiğimiz günlerde yapılan bir toplantıda 200’ün üzerinde otobüs ve işletmesi şikayet görmüş. Şikayette bulunanlar ise 65 yaş üzeri ve engelliler. Şikayet edilen otobüsler arasında sadece 3 otobüse işlem yapılmış. Bu reva değildir. Biz Vali’nin, Belediye Başkanının bu problemi çözmesini istiyoruz. Ceza bir yol değildir ama bu sorunun da çözülmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar