Yakacak yardımı alanlara 'dedektör' de verilecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin imzasıyla valilik ve kaymakamlıklara 'karbonmonoksit dedektörü' alınması konusunda bir genelge gönderildi.

Google Haberlere Abone ol
Yakacak yardımı alanlara 'dedektör' de verilecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin imzasıyla valilik ve kaymakamlıklara 'karbonmonoksit dedektörü' alınması konusunda bir genelge gönderildi. Genelgede, vakıflardan yakacak yardımı alan yoksul vatandaşlara, mali imkânları çerçevesinde karbonmonoksit dedektörü temin edilmesi istendi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, valilik ve kaymakamlıklara 'karbonmonoksit dedektörü' başlıklı bir genelge gönderdi. Bakan Fatma Şahin imzalı genelgede, her yıl soğukların başlamasıyla birlikte soba gazı zehirlenmelerinde ve bina yangınlarında artış görüldüğü vurgulandı. Bilgi eksikliği ve dikkatsizlikten kaynaklanan bu olumsuz durumların, bazı hususlarda tedbir alınması suretiyle önüne geçilmesinin mümkün olduğu belirtilen genelgede, "Bu kapsamda; sobaların tekniğine uygun olarak kurulması, boru, baca ve dirseklerin düzenli olarak temizlenmesi, baca yüksekliğinin baca tekniğine uygun olması, fazla sayıda dirsek ve boru kullanımından kaçınılması, rüzgârlı havalarda baca tepmesi ve yağmur suyunun bacanın içini ıslatmasını önlemek için rüzgâr yönüne göre yön değiştiren baca başlığı tercih edilmesi ve karbonmonoksit dedektörleri kullanılması gibi tedbirler soba ile ısınan haneler için hayati önem taşımaktadır." denildi.

Bu doğrultuda, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından yakacak yardımı alan yoksul vatandaşların, bahsi geçen tedbirler konusunda bilgilendirilmesi istenen genelgede, "Gerektiği durumlarda vakfın mali imkânları çerçevesinde bu kişilere karbonmonoksit dedektörü temin edilmesi, bu işlemlerin hızlı bir şekilde sonuçlandırılması hususlarında gerekli hassasiyetin gösterilmesini ve gereğini önemle rica ederim.” ifadeleri yer aldı.


CİHAN

Yorumlar