Yağmur yağışı raftingcilerin işlerini yarı yarıya düşürdü

Antalya bölgesinde havanın bir yağışlı bir güneşli geçmesi raftingcilerin işlerini zorlaştırıyor. Dünyaca ünlü Beşkonak Köprülü Kanyon'da işleri yarı yarıya azalan raftingciler, işlerinin Avrupa ülkelerinde okulların 20 Haziran tarihinden...

Google Haberlere Abone ol
Yağmur yağışı raftingcilerin işlerini yarı yarıya düşürdü

Antalya bölgesinde havanın bir yağışlı bir güneşli geçmesi raftingcilerin işlerini zorlaştırıyor. Dünyaca ünlü Beşkonak Köprülü Kanyon'da işleri yarı yarıya azalan raftingciler, işlerinin Avrupa ülkelerinde okulların 20 Haziran tarihinden itibaren kapanmasına bağlı açılacağını belirtiyor.

Manavgat'taki Köprüçay Irmağı'nın 10 kilometrelik bölümü, macera tutkunlarının yoğun olarak tercih ettiği parkur alanı içinde yer alıyor. Köprülü Kanyon'da Nevruz Bayramı tatili ile başlayan rafting sezonu, sezon canlılığına haziran ayında ulaşıyor. Rafting sezonu 15 Kasım'da sona eriyor. Beşkonak Karabük Turizmi Geliştirme Kooperatifi Başkanı Refik Armağan, yaptığı açıklamada, Manavgat Beşkonak'taki Köprüçay'da aktif sezonda günlük 5 bin yerli ve yabancı turistin rafting yaptığını söyledi.

Köprülü Kanyo'nda 35 su sporu yaptıran işletmenin bulunduğunu belirten Armağan, geçen yıl 1 milyon yerli ve yabancı turistin rafting yaptığını, sektörde yaklaşık 550 kişi istihdam ettiklerini kaydetti. Havanın yağışlı geçmesine bağlı haziran ayının 10 gününde geçen yıla göre istedikleri canlılığın oluşmadığını vurgulayan Armağan, "Geçen yıl haziran ayında bölgemiz rafting yapmada çok canlıydı. Günlük 5 bin turist rafting yapıyordu. Şu anda bunun yarısına ulaşamadık. Havaların yağışlı gitmesi raftingcilerin işlerini olumsuz etkiliyor. Sezon canlılığı henüz oluşmadı. Geçen yılki turist yoğunluğumuz başta Almanlar olmak üzere Avrupa ve İskandinav ülke turistleri. Bu yıl da Avrupalı, Rus ve İskandinav ülke turistleri olacağına inanıyoruz. Son yıllarda raftingde yerli turist sayısında da önemli ölçüde artış var. Sezon hareketliliği için okulların kapanmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Turistlerin raftingi ortalama 3 saatte tamamladığını belirten Armağan, geçen yıl raftingin ülke ekonomisine 20 milyon dolar katkı sağladığını kaydetti. CİHAN

Yorumlar